Pekka Hautamäelle PM-hopeaa metsästysammunasta

523
Pohjanmaan piirin ampujat valtasivat palkintokorokkeen, 1. Ronnie Skata, 2. Pekka Hautamäki, 3. Christian Höckert.
Mainos[adrotate banner="3"]

Mäntsälässä käytiin 5.-6.8 pohjoismaisen metsästysammunnan PM-kilpailut. Osallistujia oli Suomen lisäksi Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta. Jokaisella maalla on 40 ampujan kiintiö, jaetaan keväällä pidettävissä katsastuskilpailuissa.

Pekka Hautamäki liikkuvan hirven ampumasuorituksessa.

Kilpailu on yhdistelmäkilpailu, jossa ammutaan kaksi lajia haulikolla ja kaksi kiväärillä. Haulikkolajit on metsästystrap ja compak sporting. Kiväärilajeina on kauris ja hirvi.

MAINOS

Jokaisessa osalajissa on jaossa 100 pistettä, jolloin koko kilpailun maksimi pistemäärä on 400. Molemmissa haulikkolajeissa ammutaan 25 kiekkoa jolloin kiekon arvo on neljä pistettä.

Kaurisammunnassa taulussa on vain kasin rinki, sen ulkopuolelta tulee 0 pistettä. Hirviammunta suoritetaan 100 metrin matkalta liikkuvaan hirvikuvioon perinteiseen hirvitauluun.

Tänä vuonna kilpailun voitto irtosi 375 pisteen tuloksella.

Metsästäjäliiton Pohjanmaan piirin ampujat olivat kisoissa hyvässä vireessä, sillä kilpailun kärkikolmikossa kaikki edustavat pohjanmaan piiriä. Voittaja oli Ronnie Skata 375 pistettä, toinen alajärveläinen Pekka Hautamäki 373 pistettä ja kolmas Christian Höckert 372 pistettä. Lisäksi A60 sarjassa Pekka Karhunen sijoittui toiseksi.

MAINOS
Priimatassi alusasujen pop-up-myynti Kyyjärven Paletissa