Levijoella talkoiltiin kauralyhteitä hyvään tarkoitukseen

443
Nelimarkan pellolla Levijoella oli viime viikolla lähes maalaisromanttista tunnelmaa, kun ahkerat kädet sitoivat sata kauralyhdettä! Lyhteet myydään ja saadut varat ohjataan Ukrainan pakolaisten auttamiseen.
Mainos[adrotate banner="3"]

Levijoella kokoontui kaurapellolle talkoilemaan 13 ahkeraa käsiparia loppukesän helteessä. Talkoiden avulla aikaansaatiin noin sata komeaa kauralyhdettä, jotka tullaan myymään halukkaille ja saadut varat ohjataan Ukrainasta saapuneiden pakolaisten auttamiseen.

Talkoot järjestettiin Nelimarkan tilan pellolla. – Pelloillamme kasvaa pääasiassa ohraa, mutta nyt on myös kauraa, kertoo emäntä Johanna Nelimarkka. – Sain tästä idean kysyä iäkkäältä, mutta pirteältä appiukoltani, voisiko hän opettaa minulle kauralyhteiden tekoa.

MAINOS

Ideoilla on tapana alkaa jalostua eteenpäin ja Johannalle tulikin mieleen soitella paikalle muitakin kylän iäkkäämpiä ihmisiä, olisiko heillä kiinnostusta tulla talkoisiin mukaan, jos lyhteet myytäisiin ja tuotto menisi hyväntekeväisyyteen.

– Kaikki, joiden terveys antoi myöten, tuli paikalle ja mukaan saatiin vähän nuorempaakin väkeä.

Hyväntekeväisyyskohde keksittiin isäntä Tuomo Nelimarkan ideasta ja varojen ohjaaminen Ukrainan pakolaisille tuntuikin heti hyvältä, onhan Johanna itsekin evakon tytär. – Elämme kuitenkin hyvinvoivassa Suomessa, siksi on tärkeää auttaa heitä, jotka ovat joutuneet jättämään kotinsa taakseen.

Lyhteitä voi ostaa suoraan tilalta ja mahdollisesti niitä tulee myyntiin myös Jamin Elonkorjuumarkkinoille.

– Levijoen kylällä on hyvä järjestää tällaisia tempauksia, koska täällä talkooapua on aina saatavilla, olipa kyse tällaisesta tapahtumasta tai vaikka siitä, että jopa keskellä yötä voi pyytää apua lehmän poikimiseen.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Priimatassi alusasujen pop-up-myynti Kyyjärven Paletissa