Alajärvi-Vimpelin Ohjaamon syyskausi käynnistyi

Ohjaamokoordinaattori Jaana Virsula toivoo kaikkien alle kolmikymppisten muistavan, että Ohjaamo on heitä varten aina, kun joku asia aiheuttaa pulmia.

Alajärvi-Vimpelin Ohjaamon syyskausi startattiin käyntiin viime viikolla. Pari vuotta vauvalomalla ollut ohjaamokoordinaattori Jaana Virsula toteaa, että Ohjaamossa on näiden vuosien aikana menty paljon eteenpäin ja siksi töiden pariin olikin mukava palata.

Ohjaamon palveluihin ovat tervetulleita kaikki alle 30-vuotiaat, myös muualla kuin Alajärvellä tai Vimpelissä asuvat. Palveluihin kuuluvat työllistymiseen, opintoihin ja vapaa-aikaan liittyvät asiat.

MAINOS

– Tänne kannattaa tulla tai ottaa yhteyttä somessa, whatsupilla tai puhelimella aina, jos on sellaisessa vaiheessa, jossa jokin asia on epäselvä. Se voi olla työhön tai koulutukseen hakeutumiseen liittyvää, Kela-asioita, asumiseen liittyvää tai jos ei vaikka tiedä mille alalle haluaisi.

Oikeastaan kaikki yleiseen hyvinvointiin liittyvät asiat kuuluvat Ohjaamolle, eli tarjolla on todella laaja-alaisia palveluita.

Vaikka kesätauko päättyi juuri, on jo tänä syksynäkin some ja puhelin laulanut nuorilta tulleista yhteydenotoista. Useimmat niistä ovat liittyneet koulutukseen ja opiskeluun tai työhön ja yrittäjyyteen.

– Nämä ovat keskeisiä asioita vuodesta toiseen, Jaana kertoo.

Ohjaamon asiakkaat ovat hyvin erilaisissa elämäntilanteissa ja kaikki ovat yhtä tervetulleita. Niin isoa haastetta ei olekaan, etteikö Ohjaamoon voisi ottaa yhteyttä tai tulla paikan päälle.

Ohjaamo tunnetaan nykyisin jo varsin mukavasti, sillä esimerkiksi vuonna 2021 noin 500 alle 30-vuotiassa oli tavalla tai toisella yhteydessä Ohjaamoon. Luku sisältää niin yksittäiset nuoret kuin tutustumisryhmät.

– Uusia nuoria varttuu kokoajan ja Ohjaamo pitää aina saada myös heidän tietoisuuteensa, Jaana muistuttaa. Siksi Ohjaamolla on tiivis yhteistyö eri oppilaitosten kanssa.

Peruspalvelujen lisäksi Ohjaamossa tulee tänäkin vuonna vierailemaan suositu ammatinvalintapsykologi ja joka tiistai paikalla on TE-toimiston työntekijä. Joka torstai paikalla on psykiatrinen sairaanhoitaja, jolle voi varata ajan soittamalla tai vaikka viestillä. Lähetettä ei tarvita eikä juttelemassa käyvää kirjata mihinkään terveydenhuollon rekistereihin.

– Palvelua voi käyttää niin monta kertaa kuin haluaa tai tarvitsee. Se on maksutonta ja perustuu nimettömyyteen, kuten kaikki Ohjaamossa.

30.8. Ohjaamossa järjestetään Koulutuspaikka hakusessa -tapahtuma, jossa koulutustarjontaa esittelevät Jamin, Sedun ja Seinäjoen maakuntakorkeakoulun väki. Jos koulutuspaikkaa ei siis vielä ole irronnut, niin kannattaa tulla kuulolle!

Talven aikana järjestetään myös hygieniapassi- ja ensiapukoulutusta ja monenlaista muutakin asiakkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan.

Ohjaamon toimipiste löytyy Alajärveltä Kirkkotieltä ja Vimpelissä on etäpalvelupiste. Ohjaamo tekee tiivistä yhteistyötä noin 20 muun eri toimijan kanssa ja tiiveintä se on Etsivän nuorisotyön kanssa.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Exit mobile version