-0.2 C
Alajärvi
perjantai 23.2.2024
MAINOS

Arpaisten patikka patikoidaan jälleen syyskuussa!

Perinteinen Arpaisten patikka järjestetään tänä vuonna lauantaina 10.9. tutulla ja hyväksi havaitulla kaavalla.

Patikan järjestelyistä vastaavat yhteistyössä Parviaisen kyläyhdistys, Saurun Seudun maa- ja kotitalousseura ja Soinin kunta.

MAINOS

Talkooväki toimii vahvalla kokemuksella ja vuosien tuomalla rutiinilla. Viime maanantaina kokoonnuttiin varmistelemaan järjestelyjen etenemistä Parviaisen kyläyhdistyksen kokoontumistilaan Parviaisen puuhatuvalle. Ja hyvässä vauhdissa järjestelyt ovatkin!

Tänäkin vuonna patikassa on kolme reittivaihtoehtoa. Patikalle lähdetään Soinin yhteistalolta, josta bussit kuljettavat osallistujat valituille lähtöpaikoille.

Pisimmillään on mahdollista lähteä Arpaisten kämpältä kohti Soinia, jolloin matkaa kertyy 28 kilometriä. Löytömäen lähtöpaikalta patikalle tulee pituutta 19 kilometriä. Kolmas vaihtoehto lähtöpaikaksi on Läskilampi, 14 kilometriä Soinista. Näiltä lähtöpaikoilta patikoidaan omaan tahtiin takaisin Yhteistalolle. Kokoontuminen aamulla Yhteistalolle kello 8-8.30 ja bussit lähtevät kello 9.

Pidempien patikkamatkojen lisäksi tänä vuonna toteutetaan lyhyempi, 3,5 kilometriä mittainen perhepatikka, jotta myös perheen pienimmät jäsenet pääsevät mukaan tapahtumaan. Perhepatikkaan kokoontuminen Yhteistalolle kello 10-10.30 ja bussi lähtee Hermanninpolulle kello 11.

Reitin varrella on talkooväen järjestämät mehupisteet ja Kaihiharjun taukopaikalla on maastoruokailu. Myynnissä myös kahvia ja pikkupurtavaa, joten hieman käteistä kannattaa varata mukaan. Paluukyyditys Kaihiharjulta Yhteistalolle, lähtö n. kello 14. Patikan jälkeen on mahdollisuus saunaan ja uintiin.

Tapahtumaan pääsee mukaan ilmoittautumalla ennakkoon 7.9. mennessä Soinin kunnan internetisivulta löytyvällä sähköisellä lomakkeella. Ilmoittautumisen yhteydessä tulee maksaa osallistumismaksu. Maksutapoina tilisiirto, Smartum, Edenred, E-passi sekä Easybreak.

Osallistumismaksuun sisältyy bussikuljetus lähtöpaikoille, mehut patikan varrella, maastoruokailu, sauna ja uinti.

Tämä hyvän mielen patikkatapahtuma on yksi alkusyksyn kohokohdista. Yhteinen patikka on samalla mainio tapa tutustua upeaan Arpaisten reittiin, jos reitti ei vielä ole tuttu.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät