-9.3 C
lauantai 20.4.2024

Mestaruus katkolla Vedolle

Miesten Superpesis-mestaruus on ensimmäisen kerran katkolla Vimpelin Vedolle tulevana lauantaina.

Veto johtaa tamperelaista Manse PP:tä vastaan käytävää finaalisarjaa otteluvoitoin 2–0. Lauantaina Veto nappasi finaalien avausvoiton lukemin 2–0 (3–1, 6–3).

Sunnuntaina Veto ei antanut kotijoukkueelle montakaan mahdollisuutta loppuunmyydyllä Kaupin pesäpallostadionilla. 0–2-lukemat saatiin juoksuin 0–3 ja 2–4.

Vedon ulkopeli ei jättänyt sunnuntaina jossiteltavaa vaan oli kauden parasta: vastustaja sai etenijän kolmoselle kuudesti. Manse antoi sisällä piirun verran helpotusta, sillä puolustavan mestarin kärjellä ei ollut paras päivänsä, eikä kakkoskärjestä saatu tarvittavaa apua.

Ottelun juoksut tehtiin jaksojen alussa. Veto avasi juoksutilinsä ensimmäisen jakson avausvuorossa. Toisen tasoittavalla joukkue teki vielä kaksi lisää.

Toisen jakson avausvuorossa kärkietenijä Mikko Vihriälä tarjosi kotijoukkueelle ja sen kannattajille kylmää kyytiä yllättämällä ulkokentän ja kiertämällä kunniaa.

Manse kiri 2–2-tasatilanteeseen, mutta ei pystynyt käyttämään momentumiaan. Veto teki tarvittavat eli jaksovoiton varmistaneet juoksut. Veto juoni ottelussa 14 kolmostilannetta.

Vedon parhaana palkittiin lukkari Teemu Kinnunen, joka jätti lautasen herrojen välisessä taistossa Juha Puhtimäen varjoonsa. Vedon kakkospalkinto annettiin kaksi juoksua lyöneelle ja yhden tuoneelle Jukka-Pekka Vainionpäälle.

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran ensi lauantaina Saarikentällä, ottelun alkaessa kello 15. Veto on pelannut loistavasti kotikentällään, eikä ole hävinnyt kuluvalla kaudella yhtään ottelua Saarikentällä.

Tilastot kertovat, että nykymuotoisissa, vuodesta 1986 lähtien pelatuissa finaaleissa ottelusarjassa 0–2-tappiolla ollut joukkue ei ole yltänyt mestaruuteen kertaakaan.

Manse joutuu petraamaan otettaan monella eri osa-alueella, mikäli se mielii voittaa hurmoksessa pelaavan Vedon lauantaina ja venyttää ottelusarjaa sunnuntaille.