Marja-asemalla ennätysvipinää ensihetkistä alkaen!

508
Joel Kärki ja Suvi Haapaniemi ovat työssä Alajärven 4H-yhdistyksen Satosankarit -marja-asemalla. Vipinää onkin riittänyt, sillä poimijat ovat tänä syksynä olleet ahkerina.
Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärven 4H-yhdistyksen Satosankarit -marja-asemalla on ollut melkoista vipinää ensimmäisestä avoinnaolopäivästä alkaen!

Kun marja-asema avautui viikko sitten maanantaina kello 16, niin jo tuntia aikaisemmin poimijat olivat odottamassa ja puolukkaa tuotiin 16 poimijan toimesta kaikkiaan peräti 2469 kiloa!

MAINOS
Marjaa on metsissä hyvin ja ahkerimmat poimijat tuovat marja-asemalle kerrallaan isoja määriä puolukkaa.

Määrä oli avauspäivälle suurempi kuin koskaan ennen ja toiminnanohjaaja Liu Eteläaho toivookin, että tänä syksynä puolukkaa saataisiin alueelta jopa 15000-20000 kiloa!

Marjoja on nyt alkuvaiheessa marja-asemalle tuotu paitsi Lehtimäeltä, myös Soinista ja Alajärveltä.

Puolukan ostaa tuttuun tapaan Kiantama Oy ja viime viikolla puolukasta maksettiin 90 senttiä kilolta. Puolukkaa vastaanotetaan tutussa paikassa kaksi kertaa viikossa maanantaisin ja torstaisin kello 16-18 Lehtimäen Kirkonkylällä entisen Kesäniemen kaupan piharakennuksessa ja hinta määräytyy päivittäin.

Marja-asemalla ostetaan perkaamatonta puolukkaa, tumman ja vaaleanpunaista. Valkoista ja vireää puolukkaa ei hyväksytä. Muita marjoja ei joukossa saa olla paljon ja liiat roskat poistetaan ennen punnitusta.

Marjoja vastaanottamassa marja-asemalla on kaksi nuorta, Joel Kärki ja Suvi Haapaniemi, jotka 4H yhdistys on palkannut tehtävään.

Nuorille marjanpoimijoille Alajärven 4H yhdistys maksaa myös poimintabonuksen. Poimintabonus maksetaan kymmenelle ensimmäiselle 13-17 vuotiaalle nuorelle, jotka tuovat itse keräämiään marjoja myyntiin marja-asemalle vähintään kaksi kymmenen litran täyttä ämpärillistä puolukkaa.

Lisäksi Alajärven 4H yhdistys järjestää myös Taimelan koulun kanssa marjaretken, joka toteutuu ensi viikolla. Retkellä tutustutaan marjoihin ja kerätään niitä ja lisäksi paikalle järjestetään myös marjarastit!

Tämän vuoden Satosankarit-toiminnassa on mahdollista työllistää nuoria somelähettiläiksi. Nuori saa 4H-yhdistykseltä sata euroa bruttopalkkaa per video tai julkaisukokonaisuus.

Videoiden teema on Satosankarit puolukoiden keruutoiminta. Videolla tulee tuoda selvästi ilmi, että kyse on 4H-järjestöstä ja Satosankarit-toiminnasta.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Priimatassi alusasujen pop-up-myynti Kyyjärven Paletissa