14.3 C
Alajärvi
sunnuntai 19.5.2024
MAINOS

Pesiksellä maustettua kulttuuria lapsille ja nuorille

100 vuotta pesistä – museossa -hankkeen syksyn toiminnot kohdistetaan pääasiassa lapsille ja nuorille. Tapahtumia ja toimintaa on tiedossa Vimpelin pesäpallomuseolla, Nuorisotalolla ja kylillä. Myös kotioloissa pääsee osallistumaan hankkeen toimintaan mukaan piirtäen tai kirjoittaen.

100 vuotta pesistä -aiheiseen piirustus- ja kirjoituskilpailuun voi osallistua vielä 3.10. saakka. Piirustuskisa on suunnattu alakouluikäisille ja kirjoituskilpailu yläastelaisille. Piirustukset voi palauttaa pesismuseolla sijaitsevaan laatikkoon. A4-kokoiselle paperille taiteiltavien töiden toteutustapa on vapaa.

MAINOS

Kilpailun tarinan pituus saa olla enintään 3000 merkkiä välilyönteineen. Kertomus voi olla todenperäinen kokemus tai fiktiivinen teksti. Kirjoitukset voi lähettää osoitteeseen eija.koskela@vimpeli.fi. Kilpailutöihin tarvitaan tekijän nimi, ikä ja yhteystiedot.

Molemmista sarjoista palkitaan muutama osallistuja. Tekstejä ja kuvia julkaistaan Vimpelin joulu -lehdessä.

Taiteilijavierailu ja pop up -pajoja

Lauantaina 1.10. kello 12-13 pesismuseolla vierailee kuvataiteilija Oskari Tuohimaa. DonPoro900 -nimellä tunnettu nuori oululainen on monipuolinen taiteilija. Taulujen lisäksi hän on taiteillut muun muassa kirjojen ja albumien kansitaidetta sekä logoja.

Hän on tehnyt yhteistyötä myös urheiluseurojen kanssa. Tuohimaan käynnistä jää museolle muistoksi teos, jonka hän on maalannut satavuotisen kansallispelimme innoittamana.

Marraskuussa museon kokoelmia tehdään lapsille tutuksi leikkimielisellä museosuunnistuksella. Jokaiselle osallistujalle on luvassa palkinto.

Nuorisotalolla käynnistyy 12.10. neljän kerran ilmaisutaidon pop up -kokonaisuus. Alakouluikäisille tarkoitettuun pajaan voi tulla kokeilemaan, miten pesis taipuu aiheena tutuiksi leikeiksi, improvisaatioksi ja mininäytelmiksi.

Pesiksen innoittamiin kädentaitopajoihin voivat niin ikään tulla mukaan 1-6-luokkalaiset. Pop up -pajat järjestetään Nuorisotalolla 15.10, Sääksjärven nuorisoseurantalolla 29.10. ja Lakis Areenalla 12.11. Pajoissa tehdään mm. Veto-aiheisia hamahelmitöitä, Veto-olioita poistokirjoista sekä muovaillaan pesispatsaita. Pajat toteutetaan yhteistyössä Vimpelin 4H-yhdistyksen kanssa.

Lisätietoja 100 vuotta pesistä – museossa -hankkeen tapahtumista ja toiminnasta löytyy hankkeen some-kanavista sekä paikallislehtien tapahtumakalentereista. Hanketyöntekijä kertoo myös mielellään hankkeen toiminnoista, joten kaikenlaiset yhteydenotot ovat erittäin tervetulleita.

100 vuotta pesistä – museossa -hanketta hallinnoi Vimpelin kunta. Hanketta rahoittaa Aisapari.

Eija Koskela

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät