14.3 C
Alajärvi
torstai 08.6.2023
spot_img
MAINOS

Iso-Saapasnevan tuulivoimapuiston osayleiskaavan hyväksymistä esitetään Lappajärven valtuustolle

Iso-Saapasnevan tuulivoimapuiston osayleiskaava on edennyt Lappajärvellä äänestysten saattelemana pisteeseen, jossa kunnanhallitus on päättänyt esittää valtuustolle kaavan hyväksymistä.

Aikaisemmin teknisessä valiokunnassa päätösesityksenä oli, että valiokunta hyväksyy tuulivoimapuiston osayleiskaavaa koskevat vastineet ja esittää kaavaa edelleen hyväksyttäväksi kunnanhallitukselle ja valtuustolle.

Valiokunnan jäsen Sari Karlström kuitenkin esitti päätösehdotuksesta poikkeavan päätösehdotuksen, että osayleiskaavaehdotus hylätään, eikä tuulivoimakaavoitusta Iso-Saapasnevan kohdalla enää jatketa. Äänestyksessä Karlströmin tekemä vastaehdotus hyväksyttiin äänin 5-2.

MAINOS

Kunnanhallitukselle tuotiin kuitenkin kunnanjohtajan esitys, että hallitus hyväksyy Iso-Saapasnevan tuulivoimapuiston osayleiskaavaa koskevat vastineet ja esittää kaavaa edelleen hyväksyttäväksi kunnanvaltuustolle.

Hallituksen kokouksessa Aku-Matti Juttuniemi esitti, että valtuustolle esitetään, että osayleiskaavaehdotus hylätään, eikä tuulivoimakaavoitusta Iso-Saapasnevan kohdalla enää jatketa. Petri Kuoppala kannatti Juttuniemen esitystä.

Suoritettiin nimenhuutoäänestys, jossa kunnanjohtajan tekemän pohjaesityksen puolesta äänestivät Pirkko Lammi, Vuokko Kraatari, Heikki Honkaniemi ja Ville Ala-aho. Juttuniemen esityksen kannalla olivat Aku-Matti Juttuniemi, Petri Kuoppala ja Vesa Luoma. Kunnanjohtajan esitys hyväksyttiin äänin 4-3.

Näin ollen kunnanhallitus päätti äänestyksen jälkeen esittää kunnanvaltuustolle, että se hyväksyy Iso-Saapasnevan tuulivoimapuiston osayleiskaavaa koskevat vastineet ja hyväksyy kaavan.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät