-8.7 C
perjantai 19.4.2024

Veto vei jatkoaikatrillerin

Vimpelin Veto ja Kouvolan Kouvottaret järjestivät Vimpelissä pelatussa Naisten Korisliigan ottelussa todellisen koristrillerin.

Joukkueet eivät saaneet selville paremmuutta varsinaisella peliajalla joka päättyi 75-75. Ratkaisua haettiin jatkoajalta, jonka Vimpeli vei 10-7 ja koko ottelu lopulta Vedolle 85-82.

Ottelu eteni kotijoukkueen hienoisessa komennossa koko ajan. Veto johti puoliajalla 40-35.

Vimpeli kasvatti johtoaan kolmannella jaksolla johtaen 67-56.Päätösjakson viimeiset viisi minuuttia olivat vierasjoukkueen näytöstä. Kouvola siirtyi 72-75 johtoon, mutta kotijoukkue ei luovuttanut ja Vedon Tuulia Anttosen kolmonen vei ottelun jatkoajalle.

Vedon päävalmentaja Jukka-Pekka Kujala oli voittoon tyytyväinen.

– Tärkeä voitto, peli oli varmasti yleisöön menevä trilleri. Olimme valtaosan ottelusta kuskin paikalla, viimeisten viiden minuutin aikana olimme menettää ottelun. Taistelimme loppuun saakka, ja saimme hoidettua homman kovien ratkaisujen kautta.

– Yhteispelissä on vielä paljon hiomista, sillä kausi on vasta alussa. Tästä lähdetään rakentamaan kohti seuraavaa ottelua, joka on ensi lauantaina Forssassa.

Tynice Martin heitti Vimpelille 28 pistettä. Tuulia Anttonen pelasi kauden parhaan pelinsä ja heitti korkealla heittoprosentilla 17 pistettä.

Shayla Cooper kirjautti tupla-tuplan 16 pisteellä ja 14 levypallolla. Ninni Salmi 15/8 upotti tärkeitä pisteitä ottelun lopussa.

Kouvottarien tehopelaajana hääri Tierra Hodges 24/13.Häntä säesti Makeda Clarke-Nicholas tehoin 20/12.

Veto: Martin 28/4, Isoranta 5/2, Rytkönen 1/4, R.Kujala 3/7/8 syöttöä, Anttonen 17/5, Cooper 16/14, Salmi 15/8/4 syöttöä.