3.9 C
Alajärvi
sunnuntai 26.5.2024
MAINOS

Vainionpää maan paras pesäpalloilija

Vimpelin Veto pyyhki palkintopöytää pesäpalloväen kauden päätösristeilyllä. Uransa ensimmäisen suomenmestaruuden voittanut Jukka-Pekka Vainionpää saa meriittilistalleen myös Vuoden miespesäpalloilija -tittelin. Huiman loikan Superpesiksen lukkarieliittiin tehnyt, Vetoon viime kaudeksi liittynyt Teemu Kinnunen valittiin puolestaan Vuoden lukkariksi.

Vainionpää voitti päättyneellä kaudella miesten Superpesiksen lyöjätilaston, ylempien pudotuspelien lyöjätilaston ja hänet valittiin myös ylempien pudotuspelin arvokkaimmaksi pelaajaksi. Lyöjäkuninkuus oli ”Jukkikselle” uran kuudes. Lisäksi hän voitti runkosarjan tehotilaston, palkittiin Vuoden jokeripelaajana ja on myös Vuoden Puuilo-kultakypäräpelaaja eli sai eniten joukkueensa ykköspalkintoja runkosarjassa.

MAINOS

Monta paikallista palkittua

Vuoden pelinjohtajan titteli annettiin oikeutetusti Vedon mestaruuteen ohjastaneelle Tomi Niskaselle. Vuoden valmennustiimi löytyy Vimpelistä. Jere Saukko palkittiin Vainionpään ja Anttilan tapaan tilastovoittajana, sillä Alajärven Ankkureiden kasvatilla oli viime kaudella miesten Superpesiksen paras kärkilyöntien onnistumisprosentti. Kauden 2022 parhaaksi poikapelaajaksi valittiin Vedon Aleksi Lassila.

Teemu Kinnunen siirtyi kaudeksi 2022 Vetoon. Kauden päätteeksi hän juhli uransa ensimmäistä suomenmestaruutta ja palkittiin lauantaina Vuoden lukkari -tittelillä.

Vuoden parhaita nimenneiden lisäksi myös Superpesis-pelaajat arvostavat vetolaista osaamista. Kärkilyöntitilaston voittanut Vedon kolmoskoppari Elmeri Anttila äänestettiin sarjan parhaaksi sisäpelaajaksi ja tästä hyvästä irtosi Kultainen maila -palkinto. Severi Lassila palkittiin puolestaan Kultaisella räpylällä.

Myös Vedon naapuriseuran, Superpesikseen ensi kaudeksi nousseen Alajärven Ankkureiden tekemä työ kantoi hedelmää palkitsemistilaisuudessa. Miesten Ykköspesiksen parhaan pelaajan palkinnon saa Nestori Yli-Sissala. Ankkureiden pelinjohtaja Juha-Matti Jaatinen palkittiin Ykköspesiksen Vuoden pelinjohtajana.

Naisten puolella Vedossa pesäpallo-oppinsa ammentanut Lappajärven Veikkojen Aleksandra Latvala on Ykköspesiksen Perustava-kultakypäräpelaaja.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät