Joonas Erkkilä Tanssi Kanssain -ohjelmaan!

Joonas Erkkilän ja Unelman keikkailu on pyörähtänyt mukavasti käyntiin koronan jälkeen ja keikkaa on riittänyt melkein joka viikonlopulle.
Mainos[adrotate banner="3"]

Lehtimäkeläislähtöiselle laulajalle Joonas Erkkilälle musiikki on ollut osa elämää lapsesta asti.

– Isän haitarinsoiton myötä heräsi kiinnostukseni tanssimusiikin pariin. Nuorempana tuli myös lauleskeltua poikakuorossa ja meillä oli myös jonkinmoinen autotallibändi kylän poikien kanssa. Toki musiikkityyli oli silloin vähän raskaampaa menoa, nykyisin Seinäjoella perheensä kanssa asuva Joonas kertoo.

MAINOS

– Varsinaiset tanssilavakeikat aloitin vuonna 2009 Olavi Hällbackan yhtyeen kanssa. Siitä ajasta tähän päivään on tullut paljon lisää esiintymisvarmuutta ja ääneen syvyyttä. Nykyinen bändini on nimeltään Unelma, jonka kanssa olen keikkaa tehnyt noin viisi vuotta.

Joonas Erkkilä on mukana Alfatv:n Tanssi Kanssain -ohjelmaan, joka kuvataan 22.10. Kauhajoella Aronkeitaalla.

Bändiin kuuluvat jäsenet Tuomas Soukka (rummut, laulu), Ari Perälä (basso, taustalaulu) ja Raine Koskensalo (kitara, taustalaulu). Myös Tuomas on lähtöisin Lehtimäeltä. Unelma soittaa kitaravetoista tanssimusiikkia ja iskelmää. – Agentsien ja Yölinnun kappaleet ovat kovalla soitolla ja ne ovat olleet suosittuja vuodesta toiseen.

Joonas Erkkilän ja Unelman keikkailu on pyörähtänyt mukavasti käyntiin koronan jälkeen ja keikkaa on riittänyt melkein joka viikonlopulle. – Toki välillä täytyy olla vapaita viikonloppuja, muuten homma käy liian raskaaksi, sillä kaikki bändiläiset ovat myös päivätöissä. Keikkakilometrejä tulee vuodessa melkoinen määrä.

Radiosinglejä Joonas on tehnyt seitsemän, niistä kaksi viimeisintä yhdessä Unelma-orkesterinsa kanssa. Vuonna 2021 julkaistiin single ”Kahdet sydämet”, jonka sävelsivät Joonas Erkkilä ja Jari Rönkkö ja sanoituksesta vastasi Joonas ja sovituksesta Raine Koskensalo ja Kai Jämsä.

– Vuonna 2008 julkaistu Olli Orrenmaan säveltämä ja sanoittama single ”Vain yksi tie” sai paljon radiosoittoa paikallisradioissa ja sitä kappaletta toivotaan paljon keikoilla.

Nyt viimeisin single ”Valon Liekeissä” julkaistiin 12.9. Kappaleen takaa löytyy ammattitekijät Toni Nygård sekä Jussi Rasinkangas.

– Toni otti minuun yhteyttä ja tarjosi kappaletta ja tuumasi, että biisi sopisi meille todella hyvin. Myös itse näin biisin meille oikein toimivaksi, joten käytiin äänittämässä kappale VK-Studiolla Pälkäneellä. Levyn tekoa tukemassa oli Ravintola Valkealampi Lehtimäeltä ja Kuortaneen Säästöpankkisäätiö.

Uutta kappaletta voi käydä kuuntelemassa Youtubessa sekä Spotifyssa ja livenä biisin pääsee kuulemaan meidän keikoilla.

Joonas Erkkilää on lisäksi pyydetty mukaan laulamaan Alfatv:n Tanssi Kanssain -ohjelmaan, joka kuvataan 22.10. Kauhajoella Aronkeitaalla. – Ohjelma tulee televisiosta vuoden lopussa tai viimeistään ensi vuoden alussa. On erittäin mukavaa päästä ohjelmaan mukaan, onhan se uudenlainen kokemus itsellekin.

Tulevaisuudessa Joonas Erkkilän ja Unelman keikkailut jatkuvat hyvällä sykkeellä eteenpäin ja myös lisää uutta musiikkia on tulossa. – Säveltämäni ja sanoittamani kappale julkaistaan jossain vaiheessa ensi vuotta, Joonas lupaa.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliInfluenssakauteen varaudutaan nyt
Seuraava artikkeliVainionpää maan paras pesäpalloilija