Arkkitehti Elissa Aallosta kertova näyttely esille Alvar Aalto -kaupunkeihin

748
Elissa Aalto (1922-1994). Kuva: Michele Merckling, Alvar Aalto Foundation.
Mainos[adrotate banner="3"]

Elissa Aallon juhlavuoden kunniaksi Alvar Aalto -säätiö on tuottanut Arkkitehti Elissa Aalto -kiertonäyttelyn, joka esittelee lahjakkaan ja määrätietoisen suunnittelijan elämäntyötä. Näyttely aloitti kiertonsa Rovaniemen Lappia-talosta syyskuussa.

Lokakuun lopulla näyttely avautuu kahdessa Alvar Aalto -kaupungissa, Alajärvellä ja Tammisaaressa. Näyttely valottaa Elissa Aallon julkista ja yksityistä roolia Alvar Aallon arkkitehtitoimiston arjessa sekä kuuluisan arkkitehtimiehensä rinnalla.

MAINOS
Alajärven kirjasto (1982-1991) ja kaupungintalo (1967). Kuva: Maija Holma, Alvar Aalto Foundation.

Näyttely on esillä Alajärven Villa Väinölässä (1926), rakennuksessa, jonka Aalto suunnitteli veljelleen. Elissa Aallon rooli merkittävä Alajärven kulttuuri- ja hallintokorttelin sekä erityisesti sen kirjastorakennuksen suunnittelussa, joka valmistui Alvar Aallon kuoleman jälkeen Arkkitehtitoimisto Alvar Aalto & Co:n nimissä vuonna 1991.

Alajärven kaupunginjohtaja Vesa Koivunen iloitsee siitä, että näyttely saadaan esille Alajärvelle. – Kaupunkimme Aaltokeskus on hieno kokonaisuus, johon myös Elissa on jättänyt jälkensä. Uskon, että hänen roolinsa on monelle meistä alajärveläisistä hiukan vieraampi. Tämän näyttelyn avulla toivon Elissa Aallon merkityksen avautuvan kaupunkilaisille laajemmin, sanoo Koivunen.

– Toivon myös, että mahdollisimman moni tulee vierailemaan näyttelyssä ja tutustumaan siihen, hän jatkaa.

Näyttelykokonaisuutta on täydennetty Alajärven kulttuuri- ja hallintokorttelia kuvaavalla kuvavalikoimalla, joka on säätiön valokuvaajan Maija Holman käsialaa.

Arkkitehti Elissa Aalto -näyttely on esillä Villa Väinölässä, Alajärvellä 26.10.-23.11. tiistaista perjantaihin kello 13-17. Näyttelyn avajaisia vietetään lauantaina 29.10. kello 13-15.

Elissa Aalto 100 -juhlavuotta on vietetty Alvar Aalto -säätiössä monin tavoin. Alvar Aallon ateljeessa Helsingissä on esillä pienoisnäyttely Elissa Aallon elämäntyöstä ja Alvar Aalto Shopin valikoimissa on myynnissä ainutlaatuinen Elissa Aalto 100 -tuotesarja.

Alvar Aalto -säätiö julkaisee marraskuussa ensimmäisen Arkkitehti Elissa Aallosta kertovan kirjan, joka valaisee suurelle yleisölle varsin tuntemattomaksi jääneen suunnittelijan työtä ja elämää.

Arkkitehti Elissa Aalto -julkaisu tulee myyntiin säätiön museokohteisiin ja Alvar Aalto Shop -verkkokauppaan. Elissa Aallon syntymäpäivää vietetään 22.11.2022.

MAINOS
Priimatassi alusasujen pop-up-myynti Kyyjärven Paletissa