24.3 C
Alajärvi
tiistai 28.5.2024
MAINOS
MAINOS

Reeta Jäppinen alkaa tehdä ripsienpidennyksiä Perhossa

Perhon Mehtä-Porasessa miehensä ja kolmen pienen pojan kanssa asusteleva, ripsiteknikoksi opiskeleva Reeta Jäppinen vastaa pian monen alueen naisen toiveisiin.

Ripsienpidennykset ovat saavuttaneet suosion naisväen keskuudessa, sillä ne helpottavat ja nopeuttavat arkea. Ripsienpidennykset kiinnitetään asiakkaan omien ripsien tyveen liimaamalla yksi kerrallaan. Valmiita ripsiä ei tarvitse taivuttaa eikä aikaa kulu ripsivärin levitykseen, saati mahdollisesti päivän kuluessa leviävän värin siistimiseenkään.

MAINOS

Perhon ja Järviseudun alueen ripsipidennyksistä haaveileville on ollut jo pitkään vaikeaa saada aikoja ripsienpidennyksille, jonot ovat olleet helposti jopa kahden kuukauden mittaisia.

Kauan kaivattua alan lisävahvistusta on nyt vihdoin luvassa alueen kaunistautujille, kun Reeta valmistuu marraskuussa ripsiteknikoksi ja alkaa tehdä toiminimellä klassisten ripsien pidennyksiä kotonaan.

– Olen ollut kotiäitinä pian viisi vuotta ja nyt alkaa tuntumaan, että haluaisin palata pikkuhiljaa työelämään ja alanvaihto tuntuu mieluisalta. Olen aina ollut kiinnostunut kauneudenhoitoalasta ja tämä ripsienpidennysten tekeminen tuntui kiinnostavalta, aiemmin sairaanhoitajana toiminut Reeta kertoo kysyttäessä, mikä ajoi hänet kouluttautumaan ripsipidennysten pariin.

Reeta kertoo ripsiteknikon opintojensa tapahtuvan Cristel Studiolla Kauhavalla. Kaksipäiväisessä koulutuksessa käydään läpi kattava teoriapaketti ja harjoitellaan myös käytännössä ripsipidennysten tekemistä ja huoltamista.

Jotta tarvittava itsevarmuus kehittyisi tekemiseen, pidennyksiä harjoitellaan tekemään myös koulutuksen lomassa omatoimisesti mahdollisimman paljon, tämä voi tapahtua esimerkiksi kotona harjoitusasiakkaita vastaanottaen.

Reetalla on tavoitteenaan jatkaa kauneusalan opintoja vielä tämän etapin jälkeenkin, joten palvelutarjonnan odotetaan laajenevan entisestään lähivuosina. Muun muassa ensi vuoden alussa hänellä on tarkoitus käydä koulutus, jossa opiskellaan volyymiripsien tekeminen.

Saman vuoden syksyllä hän aikoo laajentaa kauneusalan osaamistaan vielä edelleen aloittamalla oppisopimuskoulutuksella kosmetologi-opinnot.

– Ripsienpidennysten tekeminen on sorminäppäryyttä vaativaa käsityötä, jossa ei voi kehittyä muuten kuin tekemällä niitä käytännössä, Reeta tietää.

Aluksi hän keskittyykin harjoittelemaan pidennysten tekemistä maksutta valmiiksi hankkimilleen harjoitusasiakkaille, mutta jo marraskuun alusta lähtien valmistuttuaan uudetkin asiakkaat voivat saada pidennykset häneltä kohtuullisin harjoittelijahinnoin.

– Kalenterissa on vielä hyvin tilaa uusille asiakkaille. Lämpimästi tervetuloa, niin perholaiset kuin lähiseudun asukkaatkin, ottamaan ripsienpidennykset luokseni, Reeta toivottaa.

Annika Brander

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät