-0.2 C
Alajärvi
perjantai 23.2.2024
MAINOS

Koulutus Koukku tarjoaa koulutuspalveluita, ratkaisukeskeistä työnohjausta ja lyhytterapiaa

Koulutus Koukku Ky on koulutuspalveluita, ratkaisukeskeistä työnohjausta ja lyhytterapiaa tarjoava yritys, jonka kotipaikka on Perhossa.

Monet pohjalaiset tuntevat Koulutus Koukun ja erityisesti sen yrittäjän, Saulamaan Merjan kuljettajien ammattipätevyyskoulutuksista, joita hän on järjestänyt ympäri Keski-, Etelä- ja Pohjois-Pohjanmaata useiden vuosien ajan. 

MAINOS

Parin viimevuoden aikana Koulutus Koukun kotisivut ja yritysilme ovat uudistuneet ja toiminnan painopistekin on hieman muuttunut.

Merja kertoo, että hän käytti yritystoiminnan kannalta hiljaiset koronavuodet tehokkaasti hyödykseen opiskelemalla lisää. Nyt Koulutus Koukun palvelutarjonta kattaa entistä laajemman asiakaskunnan.

Uusina palveluina myös Perhon ja lähiympäristön alueella on mahdollista saada ratkaisukeskeistä työnohjausta ja lyhytterapiaa.

– Työnohjaus on viime aikoina laajentunut perinteisesti työnohjausta hyödyntäviltä aloilta kattamaan lähes kaikki työalat. Nykyään puhutaankin yritysjohtajien, esimiesten ja ns. ”haalariväen” heräämisestä oman hyvinvoinnin ja työn kehittämiseen, Saulamaa kertoo.

– Siinä työnohjaus on erinomainen apu ja tuki. Työnohjauksen ehdottomia hyötyjä onkin työhyvinvoinnin lisääntyminen ja mm. sairauspoissaolojen väheneminen. 

Kokonaan uusi Koulutus Koukun palvelu on lyhytterapia joko etävastaanottona tai sovitusti läsnätapaamisina. Merja kertoo, että hän valmistui ratkaisukeskeisen lyhytterapeutin koulutusohjelmasta kesällä 2021 ja on siitä alkaen pitänyt vastaanottoa Tampereella.

Lyhytterapia on mahdollista toteuttaa asianmukaisesti nykytekniikalla myös etävastaanottona ja se onkin helpottanut palvelun tarvitsijoita erityisesti syrjäseuduilla.  

– Nykyään elämme hyvin haasteellista aikaa monella tavalla. Mielen haasteet ovat entistä useammalle tuttuja ja joskus jopa niin suuria, että yksin tai läheisten tuella emme niistä selviydy. Silloin on tarpeen turvautua ammattilaisten apuun, sanoo Merja ja jatkaa, että mitä varhaisemmassa vaiheessa avun piiriin hakeutuu, sitä paremmat edellytykset on selvitä varsin lyhyellä työskentelyjaksolla.

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia on nimensä mukaisesti lyhytkestoista, yleensä 5-20 tapaamiskertaa sisältävää matalankynnyksen terapiaa, joka keskittyy asiakkaan voimavaroihin, soveltuu erityisen hyvin tunnetyöskentelyyn, lievän masennuksen, ahdistusoireiden, itsetunto-ongelmien tai erilaisten elämänkriisien käsittelyyn.

Lyhytterapia on ehdottoman luottamuksellista eikä sitä varten tarvita lähetettä tai muuta palveluun ohjausta, vaan kuka tahansa voi varata ajan terapiavastaanotolle.   

– Vaikka elämä on kuljettanut polkuni Pirkanmaalle ja perhe pitää minua siellä edelleen tiukasti, Perho on aina kotipaikka ja Koulutus Koukun koti se on ollut sen perustamisesta saakka, sanoo Merja ja rohkaisee ottamaan yhteyttä matalan kynnyksen periaatteella.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät