10 C
Alajärvi
keskiviikko 22.5.2024
MAINOS

Maaseutuasumisen tulevaisuus?

Miltä näyttää maaseutuasumisen tulevaisuus? Aihetta käsitellään eri näkökulmista ja niiden kautta vastausta kysymykseen etsitään Seinäjoen Framilla keskiviikkona 16.11.

Eteläpohjalaiset Kylät ry (EPK) ja Luonnonvarakeskus (Luke) ovat toteuttamassa Landemia-hanketta, jonka tavoitteena on edistää maallemuuttoa ja lisätä maaseudun elinvoimaisuutta. Hanke saa rahoituksensa Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen kautta EU:n maaseuturahastosta.

MAINOS

Landemia-hankkeen järjestämässä Maaseutuasumisen tulevaisuus -tilaisuudessa Landemia-hankkeesta ja sen ajankohtaisia kuulumisia kertoo projektipäällikkö Tarja Vuorinen. Erikoistutkija Olli Voutilainen luo katsauksen Luonnonvarakeskuksen toteuttamien kyselyjen tuloksista. Lisäksi näyttelijä Jussi Lampi kertoo elämänmakuisen paluumuuttotarinan Etelä-Pohjanmaalle.

Maaseutuasumisen tulevaisuus on teemana myös tilaisuuden paneelikeskustelussa.  Paneelin alkajaisiksi saamme videotervehdyksen maa- ja metsätalousministeri Antti Kurviselta, joka työesteen takia joutui perumaan osallistumisensa paikan päällä.

Paneelissa keskustellaan ajankohtaisista aiheista kansanedustajien, kyläaktiivien, tutkijan, hyvinvointialueen edustajan sekä kunnanjohtajan kanssa. Paneelin juontaa Suomen kylät ry:n toiminnanjohtaja Aleksi Koivisto.

Tapahtumassa on mukana myös laaja joukko maaseudun kehittäjätahoja esittelemässä toimintaansa. Tarjoilun vuoksi tapahtumaan tulee ilmoittautua 9.11. mennessä (bit.ly/landemia).

Lisätietoa Maaseutuasumisen tulevaisuus -tilaisuudesta löydät: landemia.fi.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät