Operaatio Joulun Lapsi onnistui jälleen hienosti Soinissa

912
Annin jouluvintillä on kuvanottohetkellä vielä tavaraa pakattavana. Paikalla sattui olemaan vasemmalta Aila, Laila, Päivi, Mirja ja istumassa Anni.
Mainos[adrotate banner="3"]

Valtakunnallinen Operaatio Joulun Lapsi -keräys on jälleen saatettu päätökseen tämän vuoden osalta. Patmos Lähetyssäätiön kautta organisoitu työ auttaa Euroopan köyhimpiä lapsia monissa eri maissa Suomen kohteen ollessa Romania, Moldova ja nyt myös Ukraina. Operaatio Joulun Lapsi on alkanut Suomessa jo vuonna 1995.

Suomessa pakattavat lahjat ovat ensi askel auttamisen ketjussa, jonka tarkoituksena on osoittaa lapsille Jeesuksen rakkautta ja tuntemista. Lahjapaketit viedään suomalaisten toimesta perille saakka, missä sitten paikallinen seurakunta ja diakoniatyö auttavat eteenpäin.

MAINOS

Myös Soinissa on jälleen ollut paljon ahkeria käsiä tekemässä käsitöitä ja kokoamassa lapsille mieluista ja tarpeellista tavaraa kenkälaatikoihin.

Yhdyshenkilönä ja myös aivan alusta alkaen mukana ollut Anni Ahopelto kertoo, että innostus on ollut kasvamaan päin ja että hän ei edes tiedä kaikkia lahjoitusten takana olevia ihmisiä. Anni haluaa mainita nyt kuitenkin Aila Lepistön, joka on tänä vuonna ahkeroinut erityisesti tämän työn parissa.

Soinissa on yllättävän paljon käsityön harrastajia ja todellisia taitureita. Tänä vuonna saatiin kasaan noin 650 laatikkoa. Se on kunnan väkilukuun suhteutettuna varmaan eniten koko maassa. Suomesta lähti viime vuonna noin 31000 laatikkoa ja E-Pohjanmaalta 3000 kappaletta.

Soinissa tämä toiminta on jatkunut jo 27 vuotta. Ahopellon lisäksi paikkakunnalla toimii myös Pirkko Ylä-Pöntisen ahkera tiimi. Tällainen konkreettinen vapaaehtoistyö on hyvin antoisaa, kun ymmärtää kuinka paljon iloa tuo pieni laatikko voikaan tuoda lapselle, jolla ei käytännössä ole oikeastaan mitään. Moni heistä ei voi käydä edes koulua.

Anni kertoo, että täällä paikalliseen toimintaan liittyy myös paljon sosiaalista kanssakäymistä ja yhteisiä kahvihetkiä. Paljon yhteyksien pitoa ja monenlaista työtä mutta paljon myös iloa. Pienistä rakkauden puroista voi syntyä uskomattomia tarinoita köyhien lasten ja jopa koko heidän perheidensä elämässä. Jumalan rakkaus muuttaa maailmaa!

Nyt on urakka ohi tältä erää, tuumaa Anni kiitollisin mielin ja toivottaa kaikille mukana olleille ja tietysti muillekin Hyvää joulunalusaikaa. – Ensi vuonna jatkamme taas mahdollisuuksien mukaan. Tervetuloa silloin mukaan vanhat ja uudet tekijät sekä tukijat!

Leila Peura

MAINOS
Priimatassi alusasujen pop-up-myynti Kyyjärven Paletissa