-9.2 C
Alajärvi
lauantai 20.4.2024
MAINOS

JAPOlla ei korotuspaineita valokuituyhteyksien hintoihin

Viime aikoina suuret teleoperaattorit ovat uutisoineet energiakriisin on heikentäneen yhtiön toiminnan kannattavuutta ja palveluiden hintoja on jo nyt jouduttu nostamaan.

Paikallisena teleoperaattorina JAPO ei koe korotuspaineita valokuituyhteyksiensä hintoihin.

MAINOS

Miksi näin?

JAPO on 100-vuotias vakavarainen osuuskunta, jonka toiminnan tavoite ei ole voiton kerääminen yhtiölle tai voiton jakaminen osinkoina omistajilleen.

Kun JAPOn omistajina ovat paikalliset, tehdään kaikki JAPOa koskevat päätökset lähellä: alueen asukkaiden etuja, alueen elinvoiman ja yhtiön toimintaympäristön kehitystä ajatellen. Valokuitu itsessään mahdollistaa hintojen säilyttämisen nykyisellä tasolla, koska valokuitu on huomattavasti ekologisempi ja energiatehokkaampi ratkaisu kuin matkapuhelinverkkotekniikkaa käyttävät yhteydet (5G).

Tutkimukset osoittavat, että pelkkä mobiilitekniikalla toteutettu verkko kuluttaa jopa 13 kertaa enemmän energiaa kuin valokuituverkko. Lisäksi siirrettyyn datamäärään suhteutettuna valokuituverkko on satoja kertoja energiatehokkaampi kuin mobiiliverkko, koska valokuidussa voidaan siirtää isojakin tiedostoja nopeasti.

Valokuitu on siis erittäin energiatehokas vaihtoehto, jolla pienennät omaa hiilijalanjälkeäsi.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät