Wilson Brothers soittaa rock-klassikoita alajärveläisellä sykkeellä

Alajärveläiset pitkän linjan musiikinharrastajat Jouko Kujala, Jarmo Saukko, Mauri Uurinmäki ja Heikki Jokiaho alkoivat kuluvan vuoden alkupuolella soittaa yhdessä, mistä muodostui pian bändi Wilson Brothers.
Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärveläiset pitkän linjan musiikinharrastajat Mauri Uurinmäki (kitara), Jarmo Saukko (rummut), Heikki Jokiaho (basso) ja Jouko Kujala (koskettimet, laulu) alkoivat kuluvan vuoden alkupuolella soittaa yhdessä, mistä muodostui pian bändi Wilson Brothers.

Miehillä on kaikilla pitkä soittotausta niin yhdessä kuin erikseenkin – Mauri ja Heikki ovat soittaneet samassa bändissä jo nuoruusvuosinaan, ja taas Jouko, Mauri ja Jarmo ovat olleet lukuisissa yhteisissä kokoonpanoissa vuosikymmenten varrella.

MAINOS

Ennen Wilson Brothersia yhdessä soittaminen tällä kokoonpanolla oli idean asteella jo pitkään. Kun se viimein toteutui, löytyi yhteinen sävel nopeasti ja erilaista musiikkia lähinnä bluesista rockiin on kevään ja kesän mittaan soitettu paljon.

Satu Niemenmaan mieltymysten myötä soittolistalle tuli myös discorock -tyylistä musiikkia Paula Koivuniemestä Dingoon.

– Emme ole jääneet mihinkään tiettyyn genreen, vaan soitamme monipuolisesti erilaista musiikkia, Mauri toteaa. – Esiintymisissä biisit setteihin valikoituvat pitkälle kohdeyleisön mukaan.

Myöhemmin porukkaan mukaan napattiin myös Kauhavalla asuva solisti, tangosemifinalisti Satu Niemenmaa, jonka mieltymysten myötä soittolistalle tuli myös discorock -tyylistä musiikkia Paula Koivuniemestä Dingoon.

Satu löytyi bändiin Maurin ollessa Sadun tangokuningatar -siskon Piritan keikalla. Maurin jutellessa Piritan kanssa hän kuuli Sadun laulavan karaokea ja kävi kysymässä tältä, miten häneltä kävisi laulaa rockia.

Satua ei haaste pelottanut, joten pian hän oli mukana bändin treeneissä!

Satulle mukaantulo Wilson Brothersin solistiksi sopi hyvin, koska tällä hetkellä hänellä ei ole muita projekteja. Seuraava sinkku häneltä on ilmestymässä keväällä ja musiikkia hän tuottaa myös Facebook – ryhmäänsä SatuMaaritar. Hän oli hiljattain mukana myös Tanssi kanssain -ohjelmassa ja mahdollisesti tulossa on myös yhteiskeikkoja Pirita -siskon kanssa.

Perjantaina 25.11. noin kello 23 Wilson Brothers & Satu Nimenmaa astuvat lavalle Alajärvellä Bar Lataamossa ja luvassa on kaksi settiä rock-klassikoita.

Ensimmäisellä puolikkaalla kuullaan bluesrockiin pohjautuvia tuttuja biisejä Hurriganesista Claptoniin ja toisella muun muassa Juicea ja Eppuja. Satu nousee solistiksi molempien settien loppupuoliskolla.

Illan seteissä on siis luvassa on niin hidasta kuin nopeaa, tunnetta ja vauhtia. – On niin paljon hyviä biisejä, joita settiin voi valita. Perjantaina soitamme niistä hyvistä biiseistä noin 30, juuri tähän tilanteeseen valittuja.

Kyseessä on ensimmäinen keikka tällä kokoonpanolla ja toiveena onkin, että paikalle löytäisi yleisöä, joka pitää tämän aikakauden musiikista.

– Odotamme keikkaa todella, sillä huipentaahan se aina kaiken sen harjoittelun, joka sitä edeltää. Pubikeikka on myös hyvin erilainen kuin vaikkapa tanssikeikka, sillä ympäristö on vapaampi ja pääsemme lähemmäs yleisöä, miehet pohtivat.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliJoulupostia ikäihmisille -kampanja kutsuu Soinissa
Seuraava artikkeliVetelin Poikakuoro konsertoi Vimpelissä