16.3 C
Alajärvi
sunnuntai 19.5.2024
MAINOS

Vetelin Poikakuoro konsertoi Vimpelissä

SPR Vimpelin osasto juhli toissa vuonna 70-vuotistaivaltaan, mutta pandemia esti kokoontumiset ja suuret yleisötapahtumat.

Asiaa ei kuitenkaan unohdettu, vaan nyt, kaksi vuotta myöhemmin osasto kutsuu väkeä maineikkaan Vetelin Poikakuoron konserttiin, joka pidetään Vimpelin pyöreässä kirkossa sunnuntaina 27.11. kello 15 alkaen.

MAINOS

Vetelin Poikakuoro täytti 35 vuotta vuonna 2020 ja heidän juhlakonserttinsa pidettiin Vetelissä kesäkuussa. Alkuaikoina kuoron ohjelmisto koostui perinteisistä poikaäänille, sopraanoille ja altoille sovitetuista lauluista. Poikien varttuessa mukaan ovat tulleet miesääniset sovitukset.

Noin neljänkymmenen kuorolaisen alkukokoonpanosta on kehittynyt vuosien varrella yksi maamme eturivin poikakuoroista ja kuoron johtaja, director cantus, Simo Kangas on luotsannut kuoroa myös ulkomaille.

Vetelin Poikakuorolla on kokemusta konserttilavoilta ja paljon kilpailusaavutuksia kuorokilpailuista. Esiintymisiä on ollut ympäri Eurooppaa ja se on esiintynyt mm. paaville Vatikaanin aukiolla.

Kuoroon etsitään parastaikaa uusia tulokkaita ja Simo Kangas pyytää myös vimpeliläisiä 3.-6. luokan oppilaita vanhempineen ottamaan yhteyttä koelauluja varten.

Vimpelissä kuultavan konsertin ohjelmasta löytyvät muun muassa kaikille tuttu Mikael Nybergin ”Paimenpoika”, Heino Kasken ”Mökit nukkuu lumiset” ja aina yhtä sykähdyttävä Kari Rydmanin ”Niin kaunis on maa”. Korkean tason esitykseksi voidaan luonnehtia myös konsertissa kuultava Pugnani Kreislerin Preludi ja Allegro, jonka esittää viulisti Jalo Pulkkinen.

Kuoron mukana Vimpelin kirkkoon saapuu myös jousiyhtye ja kitararyhmä, joten tiedossa on todella monipuolinen ja viihdyttävä konsertti.

SPR Vimpelin osasto

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät