-0.1 C
Alajärvi
lauantai 02.3.2024
MAINOS

Suklaata sairaalaan – Alajärven Optiikka mukana keräyksessä

Alajärven Optiikkaan voi toimittaa vielä ensi maanantaihin 28.11. saakka suklaalevyjä, jotka toimitetaan edelleen Seinäjoen keskussairaalan syöpätautien ja hematologian osaston potilaille.

Keräyksen taustalla on halu ilahduttaa ihmisiä, joiden joulua varjostaa vakava sairaus. – Sain itse viisi vuotta sitten joulun alla ensimmäisen sytostaattihoitoni, kertoo Alajärven Optiikan yrittäjä Minna Palomäki. – Sain tuolloin valita omani lahjoitetuista suklaalevyistä ja vaikka mikään ruoka ei tuolloin maittanut, niin myöhemmin kotona söin sitä kiitollisena.

MAINOS

Keräyksen on ideoinut lapualainen Suvi Piippo kahdeksan vuotta sitten, saatuaan ajatuksen suklaiden keräämisestä, koska joka päivä ihmisiä on sairaalassa. He saattavat olla peloissaan, ehkä yksin, eikä kukaan ole vierellä sanomassa, että kaikki kyllä vielä järjestyy.

Poliklinikalla käy päivittäin 35-40 henkilöä hakemassa sytostaattiannoksen. Suklaat laitetaan poliklinikalle tarjolle, joista jokainen saa valita mukaansa mieluisen suklaan. Suklaita on otettu vastaan kiitollisena ja herkistyneinkin mielin. Viime vuonna Seinäjoen keskussairaalan syöpätautien- sekä hematologian poliklinikalle kerättiin mahtava saalis, 1450 kappaletta suklaalahjoja!

Alajärven Optiikka on mukana keräyksessä nyt ensimmäistä kertaa. – Vaikka omasta sairaudestani on jo viisi vuotta, niin vasta etäisyyttä on niin paljon, että pystyin tarttumaan asiaan nähdessäni toiveen keräyksen järjestämisestä myös Alajärvellä Esson baari -keskustelupalstalta.

Suklaiden keräysaika on 28.11. saakka ja suklaat luovutetaan sairaalalle 30.11.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät