-6.8 C
Alajärvi
maanantai 22.4.2024
MAINOS

Daniel Pakulla palkittiin Lappajärven vuoden yrittäjäksi 2022!

Lappajärven Yrittäjät on palkinnut vuoden yrittäjäksi Daniel Pakullan ravintola-alan yrityksellään Daniel´s Grillbar.

49-vuotias, kolmen teini-ikäisen isä, Daniel ei suinkaan ole mikään ”eilisen teeren poika” ravintola-alalla, sillä hän on ehtinyt kerryttää kokemusta alalta jo lähes 30 vuoden ajan.

MAINOS

Saksalaissyntyinen Daniel on tutustunut vuosien varrella Keski-Euroopan monipuoliseen makumaailmaan työskennellessään Saksassa, Sveitsissä ja Itävallassa. Suomeen hän päätyi muuttamaan 1997 löydettyään suomalaisen naisystävän Saksasta. 20 vuotta myöhemmin, 2017 keväällä, Danielin yritysidea oli kypsynyt valmiiksi ja Daniel´s Grillbarin tarina alkoi.

Yrityksen alkuperäisenä ideana oli tarjota saksalaista grilliruokaa grillivaunusta ympäri Suomen isoja tapahtumia kiertäen. Mukana suuremmissa tapahtumissa kulki yrittäjän lisäksi myös työntekijä Danielin valmistaessa ruuan ja työntekijän hoitaessa myymisen.

Kuitenkin korona-aaltojen pyyhkiessä Suomenmaankin ylitse, tuoden mukanaan tapahtuma- ja kokoontumisrajoituksia, joutui Daniel hetkeksi pienentää vaikutusaluettaan vuoden 2020 keväällä. Hän keskittyi tuolloin kiertämään vaunullaan vain lähialueen paikkakunnilla.

Asiakaskunnan ja suosion kasvaessa alueella, hän päätti keväällä tarjota asiakkailleen myös paikallaan pysyvän ruokapaikan ja perusti ravintolan Lappajärven Golfklubille Nykälänniemen kauniisiin järvimaisemiin.

Daniel´s Grillbarin erikoisuuksiin on alusta saakka kuulunut hampurilaiset, joiden pihvit valmistetaan luonnonmukaisesti kasvatetun highland-naudan lihasta. Jotain voi suussasulavien hampurilaisten suosiosta kertoa, kun niitä pelkästään viime kesänä myytiin peräti 3000! Nyt grilliruokien lisäksi ravintolan listalta löytyy myös muita saksalaisia annoksia, kuten esimerkiksi suosittua Wiener-leikettä.

Ruokaelämyksiä ja viihtyisää ravintolahetkeä ovat asiakkaille Danielin lisäksi taikomassa viisi työntekijää. Ravintola on kesäisin joka päivä auki ja syksyllä ja alkutalvesta viikonloppuisin, ravintola hiljenee joulun jälkeen ja on lopputalven suljettuna heräten taas keväällä eloon.

Ilman Daniel´s Grillbarin grilliherkkuja ei asiakkaiden tarvitse talviajaksikaan jäädä, sillä Daniel kiertää vaununsa kanssa talvellakin aikataulujen mukaan tutuissa lähialueen paikoissa, joista yritys tiedottaa Facebook-sivuillaan. Danielin saa tuttuun tapaan tilattua vaunuineen myös yksityistilaisuuksiin valmistamaan ruokia ja uutena palveluna nyt myös pelkkää grillivaunuakin on asiakkaiden mahdollista vuokrata omaan käyttöön.

Kuinka olet viihtynyt Suomessa tähän saakka ja miten rentoudut vapaa-ajalla?

– Olen viihtynyt Suomessa hyvin. Aluksi oli hieman haastavaa suomenkielen kanssa, mutta tässä 25 vuoden aikana olen oppinut koko ajan uutta kielestä.

– Vapaa-ajalla tykkään pyöräillä, lenkkeillä ja käydä pelaamassa sulkapalloa. Pidän myös avantouinnista, koska se on rentouttavaa.

Annika Brander

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät