Maansiirto Mika Pyhälahti Oy valittiin Vimpelin vuoden yrittäjäksi 2022!

1473
Mika Pyhälahdelle ja hänen pojalleen Toni Pyhälahdelle ovat tulleet viime vuosina tuulivoimala-työmaat tutuiksi.
Mainos[adrotate banner="3"]

Vimpelin Yrittäjät ovat valinneet vuoden yrittäjäksi Maansiirto Mika Pyhälahti Oy:n.

Vuodesta 1990 saakka toiminimellä ja 1999 osakeyhtiöksi muuttunut maansiirtoalan yritys on tahkonnut vuosien varrella useassa projektissa mukana.

MAINOS

Mika Pyhälahti kertoo olleensa kiinnostunut autoista jo ihan pikkupojasta lähtien. Autointoilu kehittyi vuosien varrella sen verran suureksi, että työt niiden parissa houkuttelivat mukaansa.

Aluksi Mika aloitteli työuraansa autojen parissa sedällään ajellen kuorma-autoa kalkkitehtaalla. Hänen huomattuaan, etteivät työt tekemällä loppuneetkaan, hän koitti kepillä jäätä ja ehdotti sedälleen ostavansa oman auton. Se askel kannatti, sillä samalla tiellä ollaan edelleen ja työtä riittää.

Yrityksellä on nykyään kuorma-autojen lisäksi myös kaivinkoneita ja työtä riittää näille aina maa-aineksien kuljetuksista avolouhospalveluihin saakka. Mika ei ole tyytynyt suinkaan pelkästään Vimpelin alueelle, vaan työalue on laajentunut koko Suomen alueella tapahtuvaksi. Tällä hetkellä työmaat ovat painottuneet Länsi- ja Lounais-Suomen alueille.

Nordkalk on alusta saakka pitänyt huolen siitä, että yrityksellä hommia riittää. Työ onkin useimmiten kalkkikiven lastausta ja kuljetusta tehtaaseen.

Kalkkitehtaan rinnalle on tullut myös tuulivoimala-työmaita, neljä viimeistä vuotta on kulunut näiden parissa länsirannikon alueella. Kolmas merkittävä työtilaaja yrityksellä on ollut Swerock Oy, joka on ollut kuvioissa sekin jo kuuden vuoden ajan.

Yksin Mikan ei ole tarvinnut sentään töitä painaa, työntekijöitä on hänen lisäkseen tätä nykyä viisi, joihin lukeutuu myös hänen vanhin poikansa Toni Pyhälahti.

Toinenkin hänen pojistaan on hyvää kyytiä jo tulossa yrityksen touhujen pariin saatuaan kuljetusalan opiskelut päätökseen talven aikana. Lisäksi Helsingissä asuva tytär auttelee yrityksen paperitöissä aina kun omilta opiskeluiltaan ehtii.

Miten ansioitunut yrittäjä sitten huoltaa jaksamistaan kaiken kiireen keskellä vapaa-ajallaan?

– Harrastan lenkkeilyä, pyöräilyä ja luonnossa kävelyä. Talvella hiihdän aina, kun mahdollista ja laskettelu on ollut jo pienestä asti harrastuksena sekin, selvittää vuoden yrittäjä hyväntuulisesti.

Annika Brander

MAINOS
Priimatassi alusasujen pop-up-myynti Kyyjärven Paletissa