-7.3 C
Alajärvi
sunnuntai 21.4.2024
MAINOS

Energiavinkit talven varalle Karvalan nuorisoseuralta

Jos Euroopan laajuinen energiapula aiheuttaa sähkökatkoja tulevana talvena, hankaloituu monen elämä niin maaseudulla kuin kaupungeissakin. Siksi sähkökatkoksiin kannattaa varautua etukäteen niiltä osin kuin se on mahdollista.

Yhtä tärkeää on sähkön säästäminen. Näihin asioihin saat vinkit Karvalan nuorisoseuralla Lappajärvellä tiistaina 29.11. iltakuudelta alkavassa kaikille avoimessa tilaisuudessa.

MAINOS

Lyhyehköt sähkökatkot ovat olleet melko yleisiä viime vuosina. Etenkin maaseudulla asuvat ihmiset ovat osanneet varautua niiden varalta muita enemmän, sillä heillä on kokemusta, kuinka kauan sähkölinjojen korjaukset voivat kestää.

Ensi talvelle povataan kuitenkin myös energiapulasta johtuvia sähkökatkoja. Sähkön säästämiseen kannustaa myös entistä kalliimpi sähkön hinta.

”Astetta alemmas” on valtionhallinnon yhteinen energiansäästökampanja. Se tarjoaa konkreettisia vinkkejä energiansäästöön ja sähkön kulutushuippujen leikkaamiseen kotona, työssä ja liikenteessä.

– Nyt on aika tehdä nopeavaikutteisia energiansäästötoimia, jotta energiaa riittää meille kaikille, sanoo projektipäällikkö Lea Hämäläinen Thermopolis Oy:stä.

Sähköpula voi johtaa jakelun keskeytyksiin. Sähkökatkojen riskiä pienennetään kiinnittämällä huomiota omiin sähkönkäyttötapoihin ja -ajankohtaan.

Pakkaskaudella tulee varoa myös liiallista säästöä. Risto Tullila tulee iltaan kertomaan, miten voit valvoa kiinteistöjesi lämpötilaa etänä omasta puhelimestasi. Lisäksi Järvilakeuden kansalaisopiston kyläkanava tulee taltioimaan tilaisuuden.

Illan järjestävät Leader Aisapari ja Thermopolis Oy. Tervetuloa läheltä ja kaukaa Karvalan nuorisoseuralle hakemaan sähkön säästön ja varautumisen vinkit tiistaina 29.11. kello 18 alkaen. Ohjelmassa on myös tarjoilua ja arvontaa.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät