8 C
Alajärvi
keskiviikko 29.5.2024
MAINOS
MAINOS

Musiikin voimalla Asenteet kuntoon!

Joulukuun alussa vietetyn Kehitysvammaisten viikon ensimmäisenä päivänä Lehtimäen Nuorisoseuralle kokoontui noin 150 kehitysvammaista ohjaajineen Kuusiolinna Terveyden yksiköistä Soinista, Kuortaneelta, Ähtäristä ja Alavudelta.

Kolme vuoden tauon jälkeen oli mahdollisuus jälleen juhlia yhteisiä pikkujouluja, joiden järjestelyvastuussa oli Kuortaneen Linnunlaulu.

MAINOS

Ilo tuttujen tapaamisesta ja yhteisestä juhlasta olikin käsin kosketeltavaa ja eri yksiköt olivat valmistaneet paikalle jouluista ohjelmaa ja hienoja musiikkiesityksiä. Palvelupäällikkö Johanna Hannuksela yhtyi puheenvuorossaan siihen iloon, mitä yhteen kokoontuminen tuottaa ja kiitti Linnunlaulua järjestelyistä.

Asenteet laitettiin kuntoon yhdessä laulaen biisin ensiesityksessä Lehtimäellä Kehitysvammaisten teemaviikon alkajaisiksi!

Ohjelman kruununa oli Linnunlaulussa toteutettu, teemaviikon aiheen mukainen Asenteet kuntoon! -biisi, joka sai samalla ensiesityksenä koko Linnunlaulun väen yhteisesityksenä. Kappaletta oli kuitenkin kuultu jo vuorokauden verran sosiaalisen median kanavissa, sillä sen julkaisi omilla kanavillaan myös Kuusiolinna Terveys ja valtakunnallisesti Kehitysvammaisten Tukiliitto!

Kappaleen taustalta löytyi ajatus, jonka Kuortaneen toimintakeskuksen palveluvastaava oli heittänyt Linnunlaulussa ohjaajana toimivalle, lehtimäkeläiselle Heikki Jokiaholle. Hän toivoi pikkujouluihin Asenteet kuntoon! -otsikolla Linnunlaululle omaa kappaletta esitettäväksi juhlassa.

– Ajatus jäi itämään ja seuraavana päivänä huomasin ”pimputtavani” pianoa. Pienessä tuokiossa olin keksinyt kertosäkeen. Seuraavana jatkoin kehittelyä ja sain tehtyä varsinaisen säkeistöosan.

– Pyysin vaimoani tekemään melodiaan tekstiä. Luimme Tukiliiton sivuilta infoa teemaviikosta ja saimme sieltä tärkeää sisältöä. Näin syntyi muutamassa päivässä koko laulu, Heikki Jokiaho kertoo.

Nälkä kasvoi kuitenkin syödessä ja kun koko Linnunlaulun väki oli innolla projektissa mukana, syntyi ajatus laulun äänittämisestä. – Se toteutettiin, ja vieläpä niin, että kaikki halukkaat toimintakeskuksesta ja meidän yksiköstä pääsivät mukaan studioon laulamaan kertosäettä! Seuraava idea oli, että voisimme kuvata arkeamme, ja lisätä ääneen myös kuvaa.

Näin syntyi Asenteet Kuntoon! -biisi, hyvin pitkälti Linnunlaulun oman väen ja perheenjäsenten avustuksella. Biisi on tarkoitettu meille jokaiselle ja sillä halutaan herättää miettimään, miksi emme voisi suhtautua jokaiseen ihmiseen samalla tavalla, ennakkoluulottomasti? Ottaa hänet tosissaan ja kuunnella mitä hänellä on sanottavaa.

Kappaleen sovituksen levytykseen on tehnyt Jarkko Järvenpää, sen laulaa Pietu Korpi-Käkelä ja kuorossa ovat Sari Korvenaho, Piia Holma, Elina Lahtela, Anne Karjala, Roosa Vähämäki sekä Katja Häkkilä. Midiharmonikkaa ja bassoa soittaa kappaleen säveltäjä Heikki Jokiaho ja kitaraa Mauri Uurinmäki. Rumpuohjelmointi on Jarkko Järvenpään ja äänitys ja miksaus ElMupaja J. Järvenpää.

Nauhoituksen tuottaja on Heikki Jokiaho ja videokoosteen on tehnyt Josefiina Korpela. – Kiitos tästä kuuluu kuitenkin myös kaikille projektiin osallistuneille ja tukijoukoilla sekä Kuusiolinna Terveys Oy:lle ja Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:lle.

Asenteet kuntoon! -biisin voit kuunnella tästä!

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät