Soinissa kuultiin kirkkoherraehdokkaita

1266
Soinin seurakunnan kirkkoherraehdokkaat Terho Kanervikkoaho ja Samuel Mäkinen esittäytyivät soinilaisille kertoen itsestään ja ajatuksistaan.
Mainos[adrotate banner="3"]

Soinin seurakunnassa päästiin tutustumaan kirkkoherraehdokkaisiin Samuel Mäkiseen ja Terho Kanervikkoahoon ensin messussa ja sen jälkeen vielä seurakuntakodilla järjestetyssä tilaisuudessa.

Vt. kirkkoherra Elina Pitkänen kertoi, että Soinin seurakunnassa on hieman alle alle 1700 jäsentä ja kaikkia työntekijöitä on yksi: on kanttori, pappi, emäntä, suntio, lastenohjaaja, lähetyssihteeri, talouspäällikkö ja diakonissa. – Olemme pieni seurakunta, mutta meillä on vahva tuurausverkosto, jos jotain sattuu, Pitkänen kertoi.

MAINOS

– Toiminta on aktiivista, vaikka pieni seurakunta olemmekin. Lähetystyö on meille erittäin tärkeää ja lasten sekä nuorten parissa tehtävä työ aktiivista. Meillä on myös aktiivinen eläkeläisväestö. Seurakunta on kylän keskus ja teemme yhteistyötä eri tahojen kanssa.

Kirkkoherraehdokkaista Terho Kanervikkoaho kertoi olevansa kotoisin Alajärveltä ja työskennelleensä pappina Karvialla, Vimpelissä ja Alajärvellä. Tällä hetkellä hän työskentelee kappalaisena Lehtimäellä.

Kanervikkoahon perheeseen kuuluu vaimo ja kolme poikaa. – Olimme kuusi vuotta lähetystyössä Israelissa. Soinin seurakunta on tuttu, sillä olen työskennellyt täällä kesäteologina ja lisäksi Soinin seurakunta oli yksi lähettäjäseurakunnista, Kanervikkoaho kertoi.

– Koen kutsumuksenani Raamatun opettamisen. Pidän tutkimisesta ja tiedon jakamisesta. Kirkkoherrana olisin välitön, kristuskeskeinen Raamatun opettaja. Kokemusta kirkkoherran työstä minulla ei ole, mutta uskon, että Jumala kantaa ja pitää huolta.

Kanervikkoaholle yksi syy hakea Soinin seurakunnan kirkkoherran virkaa oli se, miten lähetysmyönteinen seurakunta on. Toki kirkkoherran työ on myös urakehityksen kannalta tärkeä.

Juupajoella asuva kirkkoherraehdokas Samuel Mäkinen toimii Juupajoen kappalaisena. Ennen kappalaisen työtä hän toimi pappina Rovaniemellä, Uudessakaupungissa sekä Kauhavalla. Ennen teologian opiskeluja hän ehti työskennellä 11 vuotta It-alalla.

Mäkinen kertoi, että hänellä on ollut nuoresta asti kutsumus teologiaan, mutta silloin se ei saanut jalansijaa. – Vasta myöhemmin syntyi päätös lähteä opiskelemaan. Hain tätä Soinin seurakunnan työtä jo neljä vuotta sitten ja kirkkoherrana olisin toimelias, sovitteleva ja rukoileva, Mäkinen kertoi.

– Olen käynyt Soinissa vain pari kertaa, mutta lähetystyö on lähellä sydäntäni ja siksi Soinin seurakunta tuntuu läheiseltä. Ehkä vielä joskus tulevaisuudessa teen lähetystyötäkin. Kokemusta kirkkoherran työstä minulla ei ole kuin muutaman lyhyen sijaisuuden verran, mutta haluaisin kokeilla siipiäni myös siinä työssä.

Mäkisen mukaan Soinin seurakunta tuntuisi sopivan kokoiselta seurakunnalta, jossa saisi tehdä monenlaista. – Lisäksi minulla on sukua Etelä-Pohjanmaalla, joten mielelläni hain tänne. Tässäkin luotan Jumalan johdatukseen.

Mäkinen kertoi olevansa varsin aktiivinen ja harrastavansa juoksua, pallopelejä, pianon soittoa, kuorolaulua ja lukemista.

– Työssäni rakkainta on ihmisten kohtaaminen, kun saa olla mukana niin surussa kuin ilossakin. Koen saarnaamisen olevan vahvin osa-alueeni, mutta opettaminen on myös mukavaa.

MAINOS
Priimatassi alusasujen pop-up-myynti Kyyjärven Paletissa