1.3 C
Alajärvi
keskiviikko 24.4.2024
MAINOS

Parturi-Kampaamo TupasVilla avasi ovensa Lehtimäellä

Lehtimäellä on avannut ovensa uusi parturi-kampaamo TupasVilla, kun Eija Vainionpää avasi kotinsa yhteyteen uuden palvelun. Perinteisten parturi-kampaamopalveluiden lisäksi tarjolla on myös partapalvelut.

Partapalveluissa tarjolla on mm. parranmuotoilua ja siistimistä sekä veitsellä tehtävä amerikkalainen parranajo hauteineen. Amerikkalaisesta parranajosta on saatavilla myös LUX – versio, johon sisältyy kasvojen alueen hieronta.

MAINOS

Eija tekee ainakin alkuvaiheessa töitä yrityksessään osa-aikaisesti, sillä toinen puoli hänen työajastaan kuluu Kuusiolinna Terveys Oy:n Perhepalveluissa vauvaperheohjaajana.

Eija on alkuperäiseltä koulutukseltaan sairaanhoitaja ja vauvaperheohjaajana hän on työskennellyt vuodesta 2014 alkaen. Eija rakastaa tätä työtä, mutta koronan tultua perhetyö laitettiin tauolle ja hän palasi hetkeksi sairaanhoitajan tehtäviin.

Samaan aikaan oman perheen hiuksia leikatessaan hän alkoi pohtia, voisiko tätä tehdä ihan työkseenkin? Eija oli jo kauan leikannut perheenjäsenten ja kaverien hiuksia harrastuspohjalta ja nauttinut tehtävästä aina, joten hän lähti tutkimaan opiskelumahdollisuuksia ja löydettyään Vaasasta mahdollisuuden monimuoto-opiskeluun oman työn ohessa, oli päätös selvä.

Kaksivuotiset opinnot ovat nyt päätöksessä ja palo uuteen ammattiin on syttynyt. Harjoitteluaika Hius&Kauneus Blackissa Alajärvellä oli todella antoisa ja opettavainen ja antoi varmuutta alan töihin.

Kuusiolinna Terveys on suhtautunut asiaan hyvin ja Eija saattoi jäädä osa-aikaiseksi työstään, jotta voisi keskittyä myös parturi-kampaajan tehtäviin.

Kodin yhteyteen on laitettu mukava ja rauhallinen toimitila ja Eija pitää yritystään avoinna torstaisin ja perjantaisin, sekä sopimuksen mukaan myös muina aikoina.

– Parturikampaajan työ on minulle nyt sellainen intohimo, että palan halusta päästä tekemään. Tykkään tehdä ihan mitä vain, leikkauksia, värejä ja permanentteja, niin naisille, miehille, nuorille kuin lapsillekin.

– Asiakkaiden kohtaaminen tässä ammatissa on erilaista kuin toisessa työssäni ja voin antaa asiakkaalle pienen hemmotteluhetken arjen keskelle. Samalla toivon tutustuvani lisää myös lehtimäkeläisiin, sillä vaikka olen asunut täällä vuodesta 2014, tuntuu etten tunne vielä läheskään kaikkia, Eija toteaa.

Jos omia vahvuuksia parturikampaajana pitää miettiä, niin sellaiseksi Eija toteaa ehkä miesten hiusten leikkaukset. Nuorten kanssa on myös kiva toimia, sillä nämä tietävät usein täsmälleen mitä haluavat, voivat tulla jopa kuvan kanssa.

– Usein kuitenkin mallikuvat on tehty ihan erilaisista hiuslaaduista kuin meillä suomalaisilla on, ja silloin on kiinnostavaa etsiä yhdessä sopivaa ratkaisua, joka kuitenkin täyttäisi toiveet.

Eija käyttää kotimaisia Sim Finland tuotteita ja hänellä on myynnissä saman valmistajan hajusteeton DS-tuotesarja.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät