Lasten ja nuorten puhelin ja chat päivystävät joulunakin joka päivä  

Mainos[adrotate banner="3"]

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lasten ja nuorten puhelin ja chat ovat avoinna vuoden jokaisena päivänä, myös koulujen joululoman aikana. Puhelin ja chat päivystävät 23.12.–1.1. päivittäin kello 14–17.

Joulu ja lomat eivät ole kaikille iloista ja huoletonta aikaa, vaan monen lapsen ja nuoren mieltä painavat huolet ja murheet. 

MAINOS

– Lasten ja nuorten joulua voi varjostaa muun muassa läheisten kuormittuneisuus ja stressi tai hallitsematon alkoholinkäyttö. Osa lapsista ja nuorista kokee yksinäisyyttä, auttavien puhelin- ja digitaalisten palveluiden asiantuntija Anna Weckström kertoo. 

Lasten ja nuorten puhelimessa ja chatissa voi myös jouluna jutella luottamuksellisesti mistä tahansa aiheesta turvallisen aikuisen kanssa. 23.12.–1.1. puhelin ja chat ovat avoinna joka päivä kello 14–17. 

Palveluun voi soittaa tai kirjoittaa maksutta ja nimettömästi. Yhteydenottoihin vastaavat MLL:n kouluttamat ja ammattilaisten tukemat vapaaehtoiset päivystäjät.Tarvittaessa lapsi tai nuori autetaan myös muun ammatillisen tuen piiriin. Palvelu päivystää numerossa 116 111, chat ja nettikirjepalvelu löytyvät osoitteesta nuortennetti.fi. 

Normaaleihin aukioloaikoihin palataan 2.1. Suomenkielinen lasten ja nuorten puhelin on avoinna ma-pe klo 14–20 ja la-su klo 17–20.

Vanhempainpuhelin ja chat joulutauolla 

Vanhemmille suunnatut vanhempainpuhelin ja chat ovat tauolla 23.12.–1.1.

Ajanvarauschateista löytyy aikoja ammattilaisten kanssa keskusteluun myös tauon aikana. Myös nettikirjeen voi lähettää itselleen sopivana ajankohtana. Kirjeisiin vastataan 2.1. lähtien, kun palvelut palaavat normaaleihin aukioloaikoihin. 

MAINOS
Edellinen artikkeliValmistaudu jouluun: ei kinkkua tai suklaata koiran herkuksi ja koristeet kissan ulottumattomiin
Seuraava artikkeliJoka kolmas suomalainen pysähtyy pohtimaan parisuhdettaan joulun alla