13.8 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Aisaparin alueen kuvataiteilijat Riogordossa

Tartu maisemaan –hankkeen opintomatkaa Malagan maaseudulle jouduttiin siirtämään jo muutamaan otteeseen koronan vuoksi, mutta se toteutui viimein onnistuneesti 30.10.-6.11.

Elina Försti maalaa näkymää Pyhältä kukkulalta. Kuva: Ritva Lindberg.

Aisaparin alueen kuvataiteilijat Elina Försti, Jani Kaunisto, Ritva Lindberg ja Minna Rajala viettivät työntäyteisen viikon Malagan provinssissa, työskennellen Villa Kaarnan kukkulalla, osallistuen espanjalaisten kuvataiteilijoiden ohjaamiin työpajoihin ja ohjaten itse kaikille avointa kuvataidekurssia.

MAINOS

Valokuvaaja Kristian Kaarna toimi korvaamattomana paikallisoppaana ja Riogordon kaupunki yllätti ystävällisesti monipuolisilla järjestelyillään.

Ohjelmaan kuului esittelyä aina kuvataideopetuksesta ruokakulttuurin käytäntöihin. Viikko huipentui iloisiin näyttelyn avajaisiin 5.11. Riogordon Etnografisessa museossa, ruhtinaallisen tarjoilun kera.

Viikko huipentui näyttelyn avajaisiin Riogordon Etnografisessa museossa ruhtinaallisen tarjoilun kera. Kuva: Kristian Kaarna.

Aisaparin alueen ryhmä majoittui Riogordon kaupunkiin ja yhteistyökumppaninuoret Kuudestaan alueelta, yöpyivät osan viikosta Malagassa ja osan Colmenarissa.

Yhteistä työskentelyaikaa järjestyi Malagan ruusupuistossa, kuvataiteilija Vanessa Narbonachaconin meditatiivisen taiteen työpajassa; Riogordon kuvataidekoulussa, missä kuvataiteilija Patricia Galan opetti perinteistä paikallista kultaustekniikkaa ja Riogordon ympäristössä, jossa vuorostaan Aisaparin alueen taiteilijat toimivat opettajina.

Hanke järjesti ennen matkaa sekä nuorille, että kuvataiteilijoille maisema-aiheisia taideleirejä Alajärven Nelimarkka-museon tiloissa ja teoksia syntyi tammikuun pakkasessa, kevään valossa sekä syksyn ruskassa.

Viikko Malagan seudulla päättyi Euroopan pohjoisimman ja eteläisimmän maiseman kohtaamiseen. Riogordon Etnografisessa museossa on esillä niin tasaista lakeutta kuin korkeaa vuoristoa, kun Tartu maisemaan -näyttely yhdistää kaikki hankeaikana syntyneet teokset. Näyttely päättyy 30.11.

Hanketta rahoittaa Aisapari ry ja Kuudestaan ry. Aisaparin osuutta hallinnoi Alajärven kaupunki/ Nelimarkka-museo ja hankevetäjänä toimii Maria Lampinen.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät