0.7 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

Hake- ja Koneurakointi Välimäki Oy toimii luotettavuus ja laatu etunenässä

Soinin Kukonkylällä sijaitseva Hake- ja Koneurakointi Välimäki Oy tekee haketta kahden hakkuriauton ja kahden miehen voimin talviaikaan pääsääntöisesti alueella, joka kattaa eri suuntiin noin 50 kilometrin säteen Soinista. Välimatkat eivät kuitenkaan ole kiveen hakattuja, joten tarvittaessa töitä tehdään laajemmallakin alueella.

Hake- ja Koneurakointi Välimäki Oy:n uuden hakkuriauton kita ahmii puuta niin vauhdikkaasti, että kuorma-auton lava täyttyy hakkeesta kymmenessä minuutissa.

Yritys sai alkunsa vuonna 2013 kun Pauli Välimäki laittoi hakkuritraktorin poikansa Markuksen päästyä armeijasta. Siitä pitäen Markus onkin ajanut hakkuria ja osakeyhtiön, Hake- ja Koneurakointi Välimäki Oy:n isä ja poika perustivat 2018.

MAINOS

Vaikka yrityksen toimialana on ollut muutakin kuin hakkeen tekoa, on se kuitenkin koko ajan ollut selkeä ykkönen. Etenkin nyt, kun turpeen käyttö lämpölaitoksissa on vähentynyt, on hakkeen merkitys kasvanut entistäkin suuremmaksi.

Markus Välimäki kuitenkin kertoo, että heidän energiaosuuskunta-asiakkaansa eivät aikaisemminkaan ole juurikaan käyttäneet turvetta, joten sikäli turpeen käytön väheneminen ei ole suoraan työmäärässä näkynyt.

Sen sijaan työ on yrityksellä lisääntynyt jatkuvasti muuten. Ensimmäinen hakkuriauto hankittiin uuden yhtiön perustamisen myötä ja elokuun lopulla sen rinnalle tuli uusi hakkuriauto, jolla työ käy entistäkin joutuisammin. Nyt kuorma-auton kontti täyttyy hakkeesta noin kymmenessä minuutissa.

Haketta tehdään asiakkaan omista puista ja asiakkaina ovat energiaosuuskuntia, yrityksiä, maatalouksia sekä noin 150 yksityisasiakasta.

Hakkuriauto ajetaan asiakkaan valitsemaan paikkaan suoraan puukasan vierelle, hake voidaan tehdä asiakkaan kärrylle tai suoraan varastoon, tarvittaessa aliurakoitsijoilta hoitaa hakkeen kuljetuksen.  Erilaisilla seulavaihtoehdoillamme voimme tuottaa tarpeita vastaavan lopputuotteen, Markus kertoo.

Yrityksen toiminnassa perusarvoina on alusta lähtien ollut luotettavuus, toimitusvarmuus ja asiantuntemus. – Se, mitä on luvattu, tehdään silloin, kun on sovittu. Kiinnitämme aina huomiota laatuun ja toimimme asiakkaan edun mukaisesti.

– Sitoudumme käynnissä olevaan projektiin alusta loppuun saakka, kunnes työ on saatettu kunnialla loppuun asti. Sana on kiirinyt tyytyväisten asiakkaidemme keskuudessa, sillä toiminta-alueemme on laajentunut jatkuvasti uusien yhteydenottojen myötä.

Iso investointi uuteen hakkuriautoon olikin perusteltua, sillä työtä yrityksessä on tällä hetkellä riittämiin. Sesonkiaikaa ovat talvet, mitä kylmempää on, sitä kiireisempää on. Kesällä aikaa on muuhunkin, sillä lämpimällä säällä haketta lämmitykseen ei paljon tarvita.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät