1 C
Alajärvi
sunnuntai 25.2.2024
MAINOS

Kirjailijavierailu Luoma-ahon kylätalolla

Luoma-ahon kylätalolla on tiistaina 17.1. kello 18 kirjailijavierailu, kun FT Pälvi Rantala vie kuulijat kiehtovalle tutkimusmatkalle unettomuuden kulttuurihistoriaan ja tutustuttaa eri aikoina ja eri syistä valvoneisiin ihmisiin.

Kansi: Pälvi Rantala, Valvojat.

Pälvin molemmat vanhemmat ovat Luoma-aholta, mikä antaa lisäkiinnostusta muutoinkin mielenkiitoista aihetta ja kirjaa kohtaan.

MAINOS

Pälvi Rantala on itsekin valvoja ja hän käsittelee kirjassa myös omia kokemuksiaan.

Kyseessä ei kuitenkaan ole tarina pelkästään kirjoittajasta. Hänen kiinnostuksensa valvomiseen ja unettomuuteen on tosin syntynyt omasta kokemuksesta, mutta ei pysähdy siihen.

– Jos kerran minä koen näin, on aika todennäköistä, että moni muukin miettii samanlaisia asioita ja kokee samanlaisia tunteita. Oma unettomuuteni ja kokemukseni valvomisesta ovat minulle lähtökohtia, joista suuntaan erilaisiin menneisyyksiin ja nykyhetkiin, Rantala kertoo Valvojat-kirjassa.

Rantala tutustuttaa lukijan eri aikoina, erilaisissa kulttuureissa eläneisiin ihmisiin, jotka syystä tai toisesta, tahtoen tai tahtomattaan, valvovat öisin.

Valvojat-teoksen lähteinä on käytetty niin populaarikulttuurin tuotteita eri ajoilta kuin tutkimuksia ja perinneaineistoja.

FT Pälvi Rantala on tietokirjailija ja kirjoittajaohjaaja, joka esiintyy myös lavarunoilijana ja kirjoittaa runojen lisäksi proosaa monessa muodossa. Rantala on aiemmin kirjoittanut kylähulluudesta, pohjoisen naisen historiasta, taiteen ja työelämän suhteesta sekä päiväunien nukkumisen kulttuurista.

Tilaisuuden järjestäjänä toimii Luoma-ahon kyläyhdistys ry.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät