1.4 C
Alajärvi
keskiviikko 24.4.2024
MAINOS

Tuomo Lehtiniemi Alajärven seurakunnan kirkkovaltuuston puheenjohtajaksi

Alajärven laajentuneen seurakunnan ensimmäisessä kirkkovaltuuston kokouksessa valtuuston puheenjohtajaksi valittiin äänestyksen kautta Tuomo Lehtiniemi.

Valtuutettu Jorma Niskakangas esitti kirkkovaltuuston puheenjohtajaksi Antti-Kalle Levijokea. Jouni Jokitalo korosti puheessaan mm luottamuksen rakentamista ja  esitti Tuomo Lehtiniemeä kirkkovaltuuston puheenjohtajaksi.

MAINOS

Tämän jälkeen Esko Rintamäki esitti, että suoritetaan suljettu lippuäänestys, jonka jälkeen Jukka Nurmi ehdotti, että pidetään tauko, joka hyväksyttiin.

Tuomo Lehtiniemi valittiin Alajärven seurakunnan kirkkovaltuuston puheenjohtajaksi ja Juliaana Kellokoski varapuheenjohtajaksi.

Tauon jälkeen suoritettiin suljettu lippuäänestys Antti-Kalle Levijoen ja Tuomo Lehtiniemen välillä. Äänestyksessä Antti-Kalle Levijoki sai 13 ääntä ja Tuomo Lehtiniemi 14 ääntä. Näin Tuomo Lehtiniemi valittiin kirkkovaltuuston puheenjohtajaksi.

Kirkkovaltuuston varapuheenjohtajan valinnasta käytiin niin ikään äänestys. Sampo Latvala esitti kirkkovaltuuston varapuheenjohtajaksi Juliaana Kellokoskea ja Jukka Nurmi Antti-Kalle Levijokea.

Esko Rintamäki esitti, että pidetään suljettu lippuäänestys. Äänestyksessä Juliaana Kellokoski sai 14 ääntä ja Antti-Kalle Levijoki 13 ääntä. Juliaana Kellokoski valittiin näin kirkkovaltuuston varapuheenjohtajaksi.

Kokouksessa valintoihin saakka puhetta johtanut, iältään vanhin valtuutettu Aune Kuoppa-aho luovutti puheenjohtajuuden Tuomo Lehtiniemelle. Lehtiniemi kiitti luottamuksesta ja totesi, että tämä tuli pyytämättä ja yllättäen.

Suhteellisten vaalien lautakuntaan valittiin Juha Sillanpää, Antti-Kalle Levijoki ja Leila Lahti sekä varajäsenet Sakari Pajukangas, Esko Rintamäki ja Aune Kuoppa-aho.

Kirkkovaltuusto valitsi yksimielisesti kirkkoneuvostoon seuraavat kymmenen varsinaista jäsentä: Sakari Pajukangas (henkilökohtainen varajäsen Juha Sillanpää), Jorma Niskakangas (Torsti Orajärvi), Kirsti Joensuu (Jouni Jokitalo), Hanna Koivulampi (Tuire Viinamäki), Johanna Lamminen (Mari Heijari), Esko Kallio (Aune Kuoppa-aho), Kimmo Niskala (Jukka Nurmi), Loviisa Anttila (Miianella Herrala), Leila Lahti (Esko Rintamäki) ja Alpo Lahtinen (Hannu Takala). Kirkkoneuvoston varapuheenjohtajaksi valittiin Kimmo Niskala.

Seurakuntaliitosten toteuduttua – Lappajärven ja Vimpelin seurakunnan yhdistyessä Alajärven seurakuntaan – on tärkeätä, että talous- ja hautausmaahallinto sekä metsäomaisuuden hoito kyetään hoitamaan hyvin koko seurakunnan alueella.

Uuden seurakunnan taloushallinnollisen tehtäväkentän laajentuminen edellyttää talouspäällikön työmäärän hallittavuuden kannalta järjestelyitä, jotka liittyvät erityisesti kiinteistöjen, metsien ja hautausmaiden vastuisiin.

Kirkkoneuvosto olikin esittänyt kirkkovaltuustolle, jotta se perustaisi kiinteistöpäällikön viran. Kirkkovaltuusto kävi keskustelua kiinteistöpäällikölle siirtyvistä tehtävistä. Puheenjohtaja esitti asian palauttamista vielä jatkokäsittelyyn, jota Aune Kuoppa-aho sekä Sampo Latvala kannattivat.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät