24.7 C
Alajärvi
maanantai 27.5.2024
MAINOS

Etelä-Pohjanmaan Kulttuurirahasto jakaa 1,3 miljoonaa

Suomen Kulttuurirahaston Etelä-Pohjanmaan rahasto jakaa tänä vuonna apurahoina 1300000 euroa. Rahasto myöntää apurahoja kaikille kulttuurielämän alueille.

Etusijalla ovat rahaston alueella (Pohjanmaa ja Etelä-Pohjanmaa) toimivat hakijat, alueella suoritettava tai siihen kohdistuva tieteellinen ja taiteellinen työ sekä kulttuuri- ja kehittämishankkeet.

MAINOS

Erityisesti huomioidaan lasten ja nuorten kulttuurin tasa-arvoistamista ja saavutettavuutta edistäviä hankkeita sekä ammattimaisen työskentelyn edellytyksiä myöntämällä työskentelyapurahoja sekä kuluapurahoja.

Apurahoilla kannustetaan rohkeisiin alueen kulttuuria, taidetta ja tiedettä uudistaviin hankkeisiin ja arvostetaan toimintaa, joka edistää kestävää yhteiskunnallista muutosta ja lisää taiteen arvostusta alueella.

Apurahat myönnetään pääasiassa yksityishenkilöille ja työryhmille työskentely- ja kuluapurahoina. Yhteisöt voivat hakea kuluapurahaa erilaisten kulttuurihankkeiden toteuttamiseen. Rahaston pienin myönnettävä apuraha on 2000 euroa.

Tammikuun haussa Etelä-Pohjanmaan rahastosta on jälleen haettavana Puhu rohkeasti suomea! -kuluapurahaa. Lisäksi kaikkien maakuntarahastojen yhteisenä on haettavana lisämiljoona sydän- ja verisuonitautien tutkimukseen.

Puhu rohkeasti suomea! -kuluapurahaa myönnetään tieteen tai taiteentekijöille suomen kielen opiskeluun. Apurahan suuruus on 3000 euroa ja sitä haetaan omana kuluapurahana tai työskentelyapurahan yhteydessä samalla hakemuksella.

Puhu rohkeasti suomea! -apurahanhakija sitoutuu kehittämään suomen kielen taitoaan apurahakauden aikana. Hakemukseen tulee liittää motivaatiokirje, jonka avulla osoitetaan oma kiinnostus oppia ja käyttää suomea. Lisäksi tulee pyytää suomen kielen opetuksesta vastaavan tahon lausunto.

Lisäksi kärkihankkeelle myönnetään vähintään 40000 euroa yhtenä tai kahtena apurahana. Kärkihankkeelta edellytetään tuoretta tai poikkeuksellista näkökulmaa, sisältöä, laatua tai otetta.

Taidetta kaikille -apurahan tavoitteena on lisätä tukea tai hoitoa tarvitsevien ihmisten mahdollisuuksia kokea korkealaatuista taidetta ja siten edistää kulttuurista yhdenvertaisuutta. Apurahaa voivat hakea taiteilijat kaikilta taiteen aloilta.

Yksittäisen taiteilijan lisäksi hakijana voi olla työryhmä tai taiteen ammatillinen, rekisteröitynyt yhteisö. Taidetta kaikille -apurahaa voi hakea työskentelyyn, hankkeesta aiheutuviin kuluihin tai molempiin yhdessä. Apurahan haettava vähimmäismäärä on 10000 euroa.

Tammikuun haun lisämiljoona sydän- ja verisuonitautien tutkimukseen on avoinna lääketieteen aloilla. Rahoitushakemukset voivat sisältää sydän- ja verisuonitautien erityisaloihin tai lähitieteisiin liittyviä komponentteja sillä edellytyksellä, että ne perustellusti linkittyvät sydän- ja verisuonitautien alaan kuuluvaksi.

Apuraha kohdennetaan ensisijaisesti ansioituneille tutkijoille suurempien tutkimusryhmien tai nuoremmille post-doc -tutkijoille uusien tutkimusryhmien perustamiseen ja hankkeiden toteuttamiseen. Hakija voi olla useammasta tutkijasta koostuva työryhmä, mutta ei yliopisto tai tutkimuslaitos. Lisäksi hakijana voilla myös työryhmistä koostuva tutkimuskonsortio.

Apurahat jaetaan yleisrahastosta ja jakovuorossa olevista nimikkorahastoista, jotka ovat Iivari ja Jenny Honkolan rahasto, Ritva Hyökyn rahasto, Fanni ja Juho Koiviston rahasto, Oili ja Lauri Koiviston rahasto, Oiva Kuusiston rahasto, Karl-Johan Lallin rahasto, Lääninapurahasto I, Panttilan sisarten rahasto, Liisa Peltosen rahasto, Helvi ja Leila Rahkosen rahasto, Einar Salmen rahasto, Viljo Syreniuksen rahasto ja Huugo Valppaan rahasto. 

Esimerkiksi Fanni ja Juho Koiviston rahasto tukee Etelä-Pohjanmaan yksityismetsätalouden edistämistä tarkoittavaa tutkimusta ja muuta siihen liittyvää toimintaa. Nimikkorahastojen tarkemmat kuvaukset löytyvät Etelä-Pohjanmaan Kulttuurirahaston verkkosivuilta.

Vuoden 2023 apurahat ovat haettavina 10.2. kello 16 saakka sähköisessä hakujärjestelmässä. Myös lausunnot tulee jättää hakuajan päättymiseen mennessä lausunnonantajan verkkopalvelun kautta.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät