Kotiseutuneuvos Eero Korkia-aholle juotiin neuvoskahvit

Alajärven kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Palmu ja ministeri Antti Kurvinen ja luovuttivat Eero Korkia-aholle Tasavallan Presidentin 9.12.2022 hänelle myöntämän Kotiseutuneuvoksen arvonimen avoimen kirjeen.
Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärven Luoma-ahon kylätalolle kokoonnuttiin tavallista juhlavimmissa merkeissä, kun saatiin juoda neuvoskahvit Kyläyhdistyksen yhden perustajan ja sen pitkäaikaisen puheenjohtajan, kotiseutuneuvos Eero Korkia-ahon kunniaksi. Juhlaan saapui mukaan salintäysi yleisöä.

Tilaisuudessa ministeri Antti Kurvinen ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Palmu luovuttivat Korkia-aholle Tasavallan Presidentin 9.12.2022 hänelle myöntämän Kotiseutuneuvoksen arvonimen avoimen kirjeen.

MAINOS

Kotiseutuneuvoksen arvonimiä myönnettiin viime vuonna vain kaksi kappaletta, Korkia-aho oli heistä toinen.

Kotiseutuneuvoksen arvonimen Korkia-aho sai vastaanottaa muun muassa pitkäaikaisesta työstään Luoma-ahon kylän hyväksi. Hän on tehnyt mittaamattoman paljon työtä kylän eteen 25 vuotisella puheenjohtajakaudellaan.

Nyt 93-vuotias, rakennusalalla aikanaan työskennellyt Kotiseutuneuvos oli tärkeässä roolissa vielä Luoma-ahon uutta ja komeaa kylätaloa rakennettaessa.

Juhlassa kuultiin useaan otteeseen Korsukuoron esityksiä, jonka perustajajäsen Korkia-aho on ollut ja edelleen mukana sen toiminnassa. Kotiseututyötä hän on tehnyt myös perinnetietoa keräämällä.

MAINOS
Edellinen artikkeliSellovirtuoosi ja laulaja Seeli Toivio konsertoi Soinissa
Seuraava artikkeliVeto hyökkäsi Catzin nurin