-14 C
perjantai 19.4.2024

Veto hyökkäsi Catzin nurin

Vimpelin Vedon hyvä vire sai jatkoa Naisten Korisliigassa kun Veto voitti lauantaina kotihallissaan Lappeenrannan Catzin 96-74 (26-17, 24-14, 23-21, 23-22).

Vimpeli aloitti pelin vauhdilla ja karkasi nopeassa tahdissa 26-17 johtoon.Toinen jakso eteni myös Vedon komennossa ja vimpeliläiset siirtyivät 50-31 taukojohtoon. Ottelu tasoittui loppua kohden mutta Vedon tehokas hyökkäyspeli siivitti kotijoukkueen selvään voittoon.

Hyvä pallon liike ja 26 syöttöä tarjosivat kotiyleisölle kauden näyttävintä hyökkäyspeliä.

– Pääsimme juoksemaan kenttää ja onnistuimme hyökkäyspäässä monipuolisesti, tilitti Vedon valmentaja Jukka-Pekka Kujala. Vedon parhaana palkittiin 20 pistettä upottanut Alexandra Wittinger. Catzin tehokkain oli sentteri Terrinigue Battle 26 pisteellä.

Veto: Martin 20/8/8 syöttöä, Isoranta 0/5, Rytkönen 7/3, R.Kujala 7/3/6 syöttöä, A.Kujala 7/0/4 syöttöä, King 26/12, Anttonen 7/2,Wittinger 20/6.

Vedon pelit jatkuvat alemmassa jatkosarjassa (sijat 6-10). Jatkosarjan kolme parasta eli sijat  6-8 pääsevät mukaan maaliskuussa alkaviin pudotuspeleihin.

Veto kaatoi HBA:n

Vimpelin Veto teki voitokkaan reissun Helsinkiin kaatamalla Naisten Korisliigan ottelussa HBA:n 79-90 ( 26-26,22-19,13-28,18-17).

Kaksi ensimmäistä jaksoa eteni tasatahtiin ja puoliajalla kotijoukkue johti 48-45. Veto tiivisti puolustustaan 3. jaksolla ja viimeisteli myös tehokkaasti siirtyen jakson edetessä 61-73 johtoon.

Vedon ote piti loppuun saakka ja sinivalkoiset nappasivat arvokkaan vierasvoiton. Veto oli vahva levypalloissa 45-34. Vimpelin tehokkain oli 29 pistettä upottanut Kristina King. HBA:n ykkönen oli Kati Ollilainen 25 pisteellä.

– HBA pelasi 2.jaksoa tosi hyvin, kolmannella jaksolla saimme puolustuspelimme toimimaan ja pääsimme reilun 10 pisteen johtoon, mikä ratkaisi voiton, kertasi Vedon päävalmentaja Jukka-Pekka Kujala.

Veto: Martin 20/7/5 syöttöä, Isoranta 3/1, Rytkönen 2/1, R.Kujala 14/3, A.Kujala 6/0, King 29/13, Anttonen 2/4, Wittinger 14/9.