Tilitoimisto Salo osti Kirjanpitopalvelun – paikallisen perheyrityksen palvelut vahvistuvat Alajärvellä

Alajärven Kirjanpitopalvelun Martti Matintupa on jäänyt eläkkeelle ja myynyt yrityksensä liiketoiminnan Tilitoimisto Salo Oy:lle. Tilitoimisto Salon Sisko Salo (vas.) on niin ikään suunnittelemassa eläkepäiviä ja tytär Mervi Hyvönen (kolmas vas.) on siirtynyt yrityksen toimitusjohtajaksi. Kirjanpitopalvelun työntekijät Elina Heikkilä, Satu Höykinpuro, Laura Lahtinen ja Terhi Ahonen jatkavat tehtäviään tutussa paikassa Alajärven Kirjanpitopalvelun tiloissa.
Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärvellä on tehty liiketoimintakauppa, kun Tilitoimisto Salo Oy on ostanut Alajärven Kirjanpitopalvelut Oy:n tilitoimistoliiketoiminnan 1.1.2023 alkaen.

Kaupan myötä paikallisten, yksityisten tilitoimistopalvelujen saatavuus vahvistui paikkakunnalla edelleen. Molemmat yritykset jatkavat toistaiseksi omina yksikköinään, Alajärven Kirjanpitopalvelut Tilitoimisto Salon aputoiminimenä ja asiakkaille toiminta jatkuu samanlaisena kuin ennenkin, ellei tarvetta esimerkiksi sähköisten järjestelmien käyttöönotolle ole.

MAINOS

Kauppa tuli ajankohtaiseksi, kun Alajärven Kirjanpitopalvelu Oy:n perustaja ja omistaja Martti Matintupa suopui nyt 74 vuoden iässä vaimonsa pyyntöön jäädä eläkkeelle. – Olen pyrkinyt siihen, ettei asiakkaille eikä työntekijöille aiheutuisi siirrosta mitään ongelmia.

– Uskon, että siirto onnistuukin hyvin, kun jatkajaksi lupautui naapuritoimisto Tilitoimisto Salo Oy, vastuuhenkilönä Mervi Hyvönen.

– Olemme liiketoimintakaupassa sopineet, että Alajärven Kirjanpitopalvelu jatkaa entisissä tiloissaan ja entisen henkilöstön voimin. Omistajanvaihdos ei vaadi asiakkailta mitään toimenpiteitä, asioida voi entisen kirjanpitäjän kanssa, yhteystiedotkin ovat samat kuin ennenkin, Matintupa toteaa.

Jos Kirjanpitopalvelun asiakkailla on jatkossa halukkuutta sähköisen kirjanpidon käyttöönottoon, niin uudella omistajalla on erinomainen järjestelmä tähän tarkoitukseen. Yhteyttä voi tässäkin asiassa ottaa omaan kirjanpitäjään.

Alajärven Kirjanpitopalvelu on perustettu keväällä 1995 ja ennen eläkkeelle siirtymistään Matintupa ehti olla työelämässä 52,5 vuotta – ensin seitsemän vuotta valtiolla verottajan palveluksessa, sitten kunnalla 12 vuotta ja yrittäjänä 34 vuotta.

Ensimmäisen yrityksensä hän perusti jo 1978, tehden muun työn ohessa lähinnä tilintarkastuksia. Tilintarkastuksia Matintupa tekee jatkossakin jossain määrin toisen yhtiönsä nimissä.

Tilitoimisto Salo Oy on perustettu 20 vuotta sitten. Sen perustaja Sisko Salo on ollut alalla vuodesta 1974 ja juuri toimitusjohtajan tehtävät vastuulleen ottanut tytär Mervi Hyvönen on ollut mukana yrityksessä lähes alusta alkaen. Hän toimii aktiivisesti Taloushallintoliiton kirjanpidon ja verotuksen asiantuntijaryhmässä ja liiton kouluttajana.

Tilitoimisto Salolla on työssä yhdeksän henkilöä ja Kirjanpitopalveluilla neljä. Molemmissa yrityksissä on osaava henkilöstö ja toimistoissa hoidetaan alan tehtäviä laidasta laitaan, kirjapidosta palkanlaskentaan sekä pienimuotoiseen isännöintiin, ja myös toimintaperiaatteet ovat olleet hyvin samanlaisia. Lisäksi palveluihin kuuluvat erilaiset yhtiöoikeudelliset palvelut. Molemmat toimistot ovat auktorisoituja Taloushallintoliiton jäsentoimistoja.

Kahden itsenäisen, yksityisen ja paikallisen tilitoimiston yhdistyminen tarjoaa asiakkaille vain etua, sillä molempien toimistojen asiantuntemus saadaan nyt yhteiseen käyttöön ja Tilitoimisto Salon sähköiset kirjanpitopalvelut saadaan tarjolle myös Kirjanpitopalvelun asiakkaille.

– Toimintaa laajentamalla varmistamme sen, että tarjolla on jatkossakin paikallisia palveluja alueemme yrittäjille, olivatpa nämä isoja työnantajia tai yksinyrittäjiä, Mervi Hyvänen toteaa. –

KLT-kirjanpitäjiä toimistotoissa on nyt yhteensä kolme. KLT-tutkinto on taloushallintoammattilaisen asiantuntijatutkinto.

Jatkossakin paikalliseen tilitoimistoon saa yrittäjä tuoda kuittinsa paperisina niin halutessaan, mutta käyttöön voi ottaa myös sähköiset palvelut. Valinta on asiakkaan. Kaikkiin Alajärven Kirjanpitopalvelun asiakkaisiin ollaan muutoksen myötä yhteydessä ja kartoitetaan, onko palvelut nyt sillä tolalla mitä asiakas haluaa, vai tarvitaanko jotain uutta.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliYritysidean jalostaminen maksuttomien palvelujen avulla kannattaa – starttirahasta turvaa yrittäjyyden alkuvaiheisiin
Seuraava artikkeliMaailman suurimman jääkarusellin rakentaminen alkaa huomenna – säätilanne näyttää lupaavalta