0.8 C
Alajärvi
perjantai 23.2.2024
MAINOS

Kultahehkun kakut ovat juhlistaneet kattauksia jo viiden vuoden ajan!

Kultahehku ja kakut – viiden vuoden aikana varmaan jokainen alueemme asukas on oppinut liittämään nämä kaksi asiaa yhteen.

Kun juhlakattauksen kruununa näkyy niin upea kakku, ettei siihen hennoisi koskea, mutta kun sitä maistaa, ei pystyisi lopettamaan syömistä, se on takuulla Kultahehkun käsialaa!

MAINOS

Kultahehku on kolmen Keski-Suomesta Alajärvelle puolisoidensa perässä muuttaneen sisaruksen Lumikki Alasen, Säde Alasen ja Sointu Peltokankaan yhteinen yritys. Viisi vuotta sitten helmikuussa sisarukset päättivät kokeilla, olisiko pitopalvelulle ja leipomuksille kysyntää. Kukaan ei silloin ajatellut, että hommasta olisi elannoksi saakka.

Vaan toisin kävi. Pari viikkoa avajaisista tilauksia tulvi ovista ja ikkunoista – kävi selväksi, että työtilauksiin ei voitaisi vastata kotikeittiöissä leipoen. Kevään aikana etsittiin liiketila, jonka suojiin toiminta saatiin keskittää.

Alkuvaiheessa sisarukset markkinoivat kakkujen ja muiden leipomusten lisäksi pitopalvelua, jolle alueella on huutava kysyntä. Pitopalvelusta luovuttiin, kun tajuttiin mitä se tarkoittaa – 90 prosenttia ajasta meni astioiden kuljettamiseen ja sen ongelman selvittämiseen, miten kaikki tarjottavat saadaan kylmäsäilytykseen.

Mainostettiin kerroskakkuja ja niitä myytiin paljon – mutta samalla selvisi, että niiden kuljettaminen oli hirveä stressi ja työ.

– Lähdimme liikkeelle monilla sellaisilla asioilla, josta käytännössä näimme, ettei siinä ollut mitään järkeä.

Niinpä naiset erikoistuivat siihen, mikä on vahvinta osaamista – kakkuihin ja konditoriapuoleen, unohtamatta myöskään Säteen taitoja kukkasidonnassa!

– Moni asia on viiden vuoden aikana muuttunut ja vahvistunut. Nyt osaamme jopa sanoa ei silloin, kun asiakas toivoo jotain, mitä emme tee.  

Kakut kaikkiin juhliin

Tänä päivänä Kultahehkun ykkösartikkeli ovat kakut. Ne ovat kauniita kuin koru ja lähtökohtana on se, että niiden tulee maistua vähintään yhtä hyvältä, kuin mille ne näyttävät.

– Talvella tehdään erikoiskakkuja ja teemakakkuja, kesällä taas isoja määriä kakkuja erilaisiin suuriin juhliin. Niihin Säde voi tehdä myös kukkakokonaisuudet, joskaan yksittäisiä kimppuja Kultahehkusta ei voi tilata.

Asiakaskunta on laaja. Asiakkaita tulee paitsi Alajärveltä, myös Kuortaneelta, Lappajärveltä, Vimpelistä ja ällistyttävän paljon Seinäjoelta.

– Todella usein meiltä tilataan kakkuja, jotka lähtevät isovanhempien matkassa Helsinkiin tai vaikka Rovaniemelle, koska muualla asuvat lapset ovat toivoneet, että mukana tuotaisiin kakku Kultahehkusta!

Kultahehku leipoo asiakkaille tilauksesta keskiviikosta lauantaihin. Jokaisena torstaina kello 17-19 on lisäksi myyntihetki, jonka ideana on ollut mahdollistaa herkkujen ostaminen ilman ennakkotilausta. Myyntihetken tuotteita ei myöskään voi varata etukäteen. Valikoima vaihtelee viikoittain.

Tarjolle leivotaan kakkuja, pieniä makeita, piirakoita, pannupitsaa ja milloin mitäkin. Tiedot tarjonnasta löytyy aina päivällä somesta.

Sisaruksista Lumikki työllistyy kokonaan Kultahehkuun ja Säde tekee lisäksi myös opetustöitä Jamilla. Sointu on jäänyt marraskuun alussa sivummalle yrityksen päivittäisistä toimista kotiäidiksi ja opiskelemaan. Hän kertoo olleensa yrityksessä se sisko, joka polkaisi homman käyntiin nähdessään siskojensa potentiaalin, mutta on samalla itse osallistunut vähiten.

Yhteistyö sisarusten kesken on toiminut hyvin ja he kokevat, että sisaruudesta on heille enemmän etua kuin haittaa. Suunnilleen kerran vuodessa tulee hetki, jolloin tunteet kuumenevat, ja sitten taas jatketaan yhdessä eteenpäin.

– Olemme läheisiä myös työn ulkopuolella ja meillä on yhteinen kalenteri, jossa on aina kirjattuna lastemme lääkäriajat ja muut menot.

Kultahehkun aikana on syntynyt jo monta lasta ja seuraavat kaksi syntyvät pian, Sointu ja Säde saavat vauvat keväällä. – Ensi kesän juhliin tilaukset kannattaa siksi tehdä hyvissä ajoin. Uusien tulokkaiden vuoksi teemme järjestelyjä. Perhe-elämä on meille kaikille kuitenkin se tärkein asia.

Juhlaviikko helmikuussa

Kultahehkun 5 -vuotissynttäreitä juhlitaan viikolla 8 juhlaviikon merkeissä ja suunnitteilla on lauantaille ja sunnuntaille brunssia sekä keskiviikolle kahvitusta.

Lisäksi juhlaviikon torstain myyntipäivään leivotaan kaikki suosikkituotteet vuosien varrelta!

Jo ennen juhlaviikkoa Ystävänpäivänä 14.2. on luvassa kakkubuffaa ja keväämmällä Naistenpäivänä 8.3. naistenpäivän herkkuboksia ennakkotilauksella.

Tulevaisuuteen Lumikki, Sointu ja Säde katsovat hymyillen – kuka tietää mihin matka johtaa, sillä yhdessä ideoiden nämä naiset voivat keksiä vaikka mitä – tai sitten päättää, että haluavatkin jotain ihan muuta.

Juuri nyt Kultahehku kuitenkin hehkuu herkkuja juhlapöytiin lähellä ja kaukana!

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät