21.5 C
Alajärvi
maanantai 27.5.2024
MAINOS

Ready 4 Life tarjoilee kattauksen tietoa koulutus-, työ- ja harrastusmahdollisuuksista

Alajärvellä tänään torstaina järjestettävät Ready 4 Life -messut tarjoavat kävijöilleen runsaasti tietoa opiskelumahdollisuuksista sekä kesätyö- kuin oikeistakin työpaikoista ja mukaan on saatu myös jokin verran esittelyä alueen vapaa-ajanviettomahdollisuuksista ja harrastustoiminnasta.

Monipuoliset tietoiskut täydentävät tarjontaa niin, että kävijöillä on aito mahdollisuus poimia itselleen mukaansa vinkkejä ja ideoita.

MAINOS
Messut avasi Alajärven uusi elinvoimajohtaja Jaakko Aninko.

Messut avasi Alajärven uusi elinvoimajohtaja Jaakko Aninko kertoen, että hän on kotoisin Alajärveltä, josta muutti pois yli 20 vuotta sitten. Nyt joulukuussa muuttokuorma tuli toiseen suuntaan takaisin Alajärvelle.  Messuilla hän bongasikin nuorten joukosta heti paljon tuttuja kasvoja uimahallilta ja kuntosalilta.

Hän itse muistelee, ettei yhtään tiennyt yläasteikäisenä mitä haluaisi aikuisena tehdä, joten lukio tuntui hyvälle mahdollisuudelle saada lisää pelivaraa. Lukion jälkeenkin hän piti vielä välivuoden ja sen jälkeen opiskeli kahtakin alaa, koska ei edelleenkään ollut varma, oliko se ensimmäinen oikea.

– Eli älkää ottako paineita, aikaa kyllä on. Jos silloin kun minä pohdin ammatinvalintaa, olisi ollut tällaisia messuja, olisin ollut niistä kyllä todella kiitollinen, Aninko sanoi ja kannusti nuoria rohkeasti tutustumaan tarjontaan ja esittämään kysymyksiä.

Kohteita, mihin kysymyksiä esittää, onkin runsaasti. Eri oppilaitokset esittelevät itseään mitä erilaisimmin keinoin, joista yksi yksinkertaisimmista, mutta ideana varmaan parhaista löytyy Vimpelin lukiolta.

Vimpelin lukion opiskelijat Ella Jaakkola, Aaro Aho ja Henna Lassila houkuttelevat nuoria tutustumaan lukioonsa yksinkertaisen hutunkeitto -haasteen avulla ja se, jos mikä, toimii! Nuoret tarttuivat innolla haasteeseen ja kuulevat samalla, että Vimpelin lukiossa on hyvät opiskelumahdollisuudet ja opettajat.

– Lukiossamme on hyvät mahdollisuudet panostaa omaan urheilulajiinsa ihan koulupäivän aikanakin, kertoo fittness -urheilija Ella.

Jamin opiskeluvaihtoehtoihin pääsee tutustumaan konkreettisesti jopa kukka-asetelmien kautta!

Aaro hakeutui Perhosta lukioon Vimpeliin tästä samasta syystä. Hän pelaa pesäpalloa ja Vimpelin lukiossa hän voi panostaa lajiin koulupäivän aikana ja saada samalla laadukasta opetusta.

– Pienessä lukiossa me kaikki myös tunnemme toisemme ja opettajat voivat ohjata jokaista hyvin yksilöllisesti, kertoo Henna.

Oppilaitosten lisäksi paikalla on lukuisia työnantajia kertomassa, että töitä olisi tarjolla. Eepee on lähettänyt paikalle kesätyörekrytointia tekemään Satu Sippolan Vimpelistä ja Aila Yli-Kohtamäen Kuortaneelta. Töitä on tarjolla runsaasti, sillä pelkästään Vimpeliin ja Kuortaneelle haetaan molempiin 5-7 kesätyöntekijää.

– Haemme näihin töihin pääsääntöisesti yli 18-vuotiaita, mutta aina välillä otetaan joku nuorempikin. Yläikärajaa ei ole, otamme mielellään töihin kesäksi vaikka eläkeläisiä!

Nuoremmille koululaisille Eepee tarjoaa kahden viikon Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoitteluohjelmaa, joten mahdollisuuksia työllistyä Eepeelle on jo yläasteikäisenäkin!

Kesätöistä messuilla puhutaankin paljon, sillä Mikko Viitasaaren juontamana lavalla kuullaan useampaan kertaan kesätyöinfoa. TE-palveluista Meri Jokela selvittää infoissa, mistä ja miten kesätyötä tulee hakea. Hän kannusti olemaan hereillä asiassa nyt, sillä juuri nyt sovitaan ensi kesän työpaikat.

– Suhtaudu työpaikkoihin avoimin mielin, sillä kaikki kokemus on hyödyllistä. Tärkeintä työpaikan haussa on oma aktiivisuus, asenne ja sinnikkyys ja kaikkia työnhakukanavia kannattaa hyödyntää!

Messujen aikana lavalla nähdään monia esityksiä mm. Alajärven Musiikkiopistolta, Alavolilta, Moms For Kidsiltä ja Moodo Kwan Alajärveltä. Lisäksi maahanmuuttajille järjestetään oma info TE-palvelujen toimesta.

Messuilla vierailee luokittain opiskelijoita Alajärveltä, Vimpelistä ja Soinista ja ovet ovat avoinna myös kaikille muille kiinnostuneille, joita virtaakin paikalle tasaiseen tahtiin.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät