6.9 C
Alajärvi
keskiviikko 29.5.2024
MAINOS
MAINOS

Over size on kehystrendi tyylitietoisille, mutta miltei mikä tahansa on nyt muotia!

Silmälasikehyksissä muodit ja trendit vaihtelevat siinä, kuin kaikissa muissakin vaatteissa ja asusteissa. Juuri nyt kuitenkin tilanne on se, että melkein mikä tahansa voi olla muodikasta, mutta jos oikein tyylitietoinen haluaa olla, silloin valintana on over size!

– Isot, kulmikkaat kehykset ovat nyt todella trendikkäitä, ja kesää kohden mentäessä niihin saadaan myös paljon uusia värivaihtoehtoja, kertoo Liljamon Optiikan Anna Lahdenmäki Alajärveltä.

MAINOS

– Muodikkaat kehykset löytyvät kuitenkin myös niin pyöreistä, ohuista kuin paksummistakin kehyksistä. Pyöreissä laseissa on nyt tultu enemmän sylinterin muotoon ja metallisangoissa ehdoton ykkönen on kulta – hopean värisiä kehyksiä ei juurikaan ole edes tarjolla.

Silmälaseja hankkiessa on toki mukavaa hankkia muodikas malli, mutta Lahdenmäki tietää, että kehyksiä hankkivat jakautuvat lähtökohtaisesti kahteen eri ryhmään: niihin, jotka haluavat, että kehykset näkyvät ja niihin, jotka haluavat että ne ovat huomaamattomat.

– Ja mitä pidempään ihminen on käyttänyt laseja, sitä enemmän hänelle merkitsee niiden käyttömukaavuus, eikä muodikkuus. Trendit ja muodit kiinnostavat eniten nuoria ja pelkästään lukulaseja käyttäviä.

Väreistä tällä hetkellä myyvät vaaleat ja kevyet sävyt. – Silmälasien väreissä näkyy vuoden kierto selvästi, sillä keväällä ostetaan kirkkaita ja valoisia värejä. Syksyä kohti mennessä kuvaan tulevat punainen, musta ja ruskea.

Ruskea on kehysväreissä syönyt lähes kokonaan pelkän mustan, sillä ruskeasta löytyy valtava määrä eri sävyjä. Kulta eri sävyissään on todella suosittua.

Kevättä kohti mennessä aurinkokin alkaa jälleen pilkistellä keväthangille ja se saa ihmiset huomaamaan, että aurinkolaseille on käyttöä. Liljamon Optiikasta myytävistä aurinkolaseista noin 70 prosenttia valmistetaan asiakkaan tarvitsemille vahvuuksille.

Aurinkolaseissa trendikkäin kehysmuoti on silmälasikehysten tapaan over size – on todella isoja linssejä, osa terävillä kulmilla. Aurinkolasit saavat todellakin näkyä!

– Muodeista piittaamatta pilottilasit ja pyöreät aurinkolasit pitävät aina pintansa ja yhä enemmän halutaan myös sporttisia aurinkolaseja, joissa on kaarevuutta ja vaikka peilipintaa!

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät