-0.2 C
Alajärvi
perjantai 23.2.2024
MAINOS

Järvi-Pohjanmaalla on työskennellyt hoitaja ilman ammattioikeutta – poliisille tutkintapyyntö

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueella on tullut ilmi tapaus, jossa hoitajana työskennelleeltä henkilöltä ovat puuttuneet tehtävään vaadittu pätevyys sekä ammattioikeudet.

Henkilö ei enää työskentele Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueella. Hyvinvointialue tekee poliisille asiasta tutkintapyynnön.

MAINOS

Kyseessä on henkilö, jolla on ollut suoritettuna riittävä määrä opintoja hoitotyön sijaisuuksissa toimimiseen opiskeluaikana. Opintoja ei ole kuitenkaan suoritettu loppuun.

Henkilö on työskennellyt maakunnassa kahdella eri alueella: Kuntayhtymä Kaksineuvoisessa ja Järvi-Pohjanmaalla. Liikkeen luovutuksen myötä hän on siirtynyt hyvinvointialueen palvelukseen. Tapaus on tullut ilmi hyvinvointialueen sisäisessä tarkastusmenettelyssä.

Hyvinvointialueella ei ole epäilyä siitä, että hoitajan toiminta olisi aiheuttanut potilaille vahinkoa, tai että potilasturvallisuus olisi vaarantunut. Potilaat eivät ole tehneet työntekijästä valituksia tai muistutuksia.

Hyvinvointialueen valtuuttamat henkilöt tarkastavat hoitajan potilaskontakteja ja käyvät niihin liittyviä potilastietoja läpi. Potilaisiin otetaan tarvittaessa henkilökohtaisesti yhteyttä. Tapaus ei edellytä potilailta toimenpiteitä.

Hyvinvointialue tarkastaa uudelleen koko sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstönsä pätevyydet JulkiTerhikki- ja JulkiSuosikki-järjestelmistä.

Hyvinvointialue ei tiedota asiasta tässä vaiheessa enempää.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät