2.6 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Haikeina mutta iloisina penkkareissa

Järviseudun lukion abiturientit ovat viettäneet keskiviikkona penkkareitaan. Vimpelissä päivä eteni perinteisin menoin penkkarijuhlineen, karkinheittoineen, vaahdotuksineen ja rekka-ajeluineen. Auditoriossa vietetty lukio-opintojen huipennus oli ideoitu saliin rakennetun Barbie-talon ympärille.

Iiris Leppäniemen (vas.) ja Milena Mannisen penkkarilookit toistivat vihreän sävyjä. Pinkkiä ja pitkiä helmoja nähtiin paljon.

Tänä vuonna abien pukeutumisessa ei ollut monelta aikaisemmalta vuodelta tuttua yhtenäistä teemaa. Jemina Männikkö valotti, että koulun koulua koristeltaessa nousi esiin Barbie-teema. Koulun pihalla näkyikin paljon pinkkiä.

MAINOS

– Rekka-ajelulla käydään Venla ja Väinö -kodissa, alakoululla ja kaupoissa ja tullaan takaisin koululle. Huomenna lähdetään abiristeilylle, kertasi Jemina lähipäivien ohjelmaa ennen lukuloman alkua.

Eläinlääkäriksi tähtäävä Jemina kertoo lukioaikansa sujuneen mukavasti.

– En ole ihan vielä ihan sisäistänyt, että lukioaika on ohi. Vähän ehkä on haikeaakin.

Vimpelissä abit ajelivat monta vuotta linja-auton kyydissä. Tänä vuonna kulkupelinä on kuorma-auto, kuten monella muullakin paikkakunnalla.

Iiris Leppäniemi oli pukeutunut penkkaripäivää varten Robin Hoodiksi ja Milena Manninen Merlin-sarjan Morganaksi.

– Tosi hyvät fiilikset on. Aika kivaa olla itse täällä. Kovasti on jännittänyt, mutta ihan mukavaa on ollut, tiivisti Iiris tunnelmiaan ennen rekka-ajelulle lähtöä.

Merlin-televisiosarjasta pitävä Milena kertoo tuumanneensa, että hahmo sopii hänelle.

Perjantaina Järviseudun lukioissa on vuorossa vanhojentanssit. Kevään ylioppilaskirjoitukset alkavat tiistaina 14.3. äidinkielen lukutaidon kokeella.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät