Kolmen kukka- ja hautaustoimiston yhteistyöllä parempaa palvelua yli kuntarajojen!

6186
Alajärven Hautauspalvelun Sari Lepistö, Lehtimäellä Kukka- ja hautauspalvelu Paula-Stiinan Paula ja Olli Haapaniemi sekä Soinissa Koiviston Kukka ja Hautaus Jaana ja Timo Hyvösaho ovat tehneet yhteistyötä jo pitkään. Kaikkien kolmen hautaustoimiston kuljetukset hoitaa Timo Hyväsaho.
Mainos[adrotate banner="3"]

Pienillä kukka- ja hautaustoimistoilla yhteistyö on toiminnassa tärkeää ihan siinä missä muillakin aloilla, jotta asiakkaille saadaan taattua mahdollisimman hyvät ja osaavat palvelut.

Alajärvellä Alajärven Hautauspalvelun Sari Lepistö, Lehtimäellä Kukka- ja hautauspalvelu Paula-Stiinan Paula ja Olli Haapaniemi sekä Soinissa Koiviston Kukka ja Hautaus Jaana ja Timo Hyvösaho ovat tehneet yhteistyötä jo pitkään.

MAINOS

Tämä yhteistyö mahdollistaa jokaiselle paremmat toimintamahdollisuudet ja asiakkaiden ei tarvitse hautauspalvelua valitessaan miettiä itse minkään yksityiskohdan järjestämistä itse, vaan hautaustoimistot pystyvät huolehtimaan asioista kokonaisuuksina.

Näkyvin ja merkittävin yhteistyön muoto ovat kuljetukset, jotka kesällä 2021 keskitettiin Koiviston Kukkaan, joka hoitaa myös arkutukset. Kuljetuksia hoitaa Timo Hyväsaho.

Tätä ennen Sari Lepistö oli käyttänyt hautaustoimistonsa perustamisesta alkaen viisi vuotta sitten kuljetuspalveluissa yhteistyökumppanina Paula-Stiinaa, mutta Ollin sairastuttua yhteistyö laajeni niin, että Koiviston kukka alkoi ajaa paitsi Paula-Stiinan, myös Lepistön ajot.

Yhteistyö on sujunut hyvin, sillä esimerkiksi siunausajojen ajankohdat saadaan sovittua seurakuntien kanssa hyvin ja jos tilanne vaatii, käyttöön saadaan toinenkin auto ja Olli istuu edelleen tarvittaessa kuljettajan paikalle.

Ajoista työllistävimpiä ovat vainajien kuljetukset sairaalasta kappeliin. Yhteistyö hautaustoimistojen kesken on otettu asiakkaiden taholta hyvin vastaan, ainoa mitä edelleen joskus kysytään on se, pitääkö asiakkaan itse sopia kuljetukset, mutta näin ei tokikaan ole.

– Asiakkaan ei tarvitse järjestellä mitään itse, vaan kaikki hautaukseen liittyvät asiat hoidetaan oman hautaustoimiston puolesta kuten aikaisemminkin, kauppiaat vakuuttavat.

– Me pyrimme jakamaan omaisten taakkaa huolehtimalla siitä, että heidän tarvitsee murehtia järjestelyjä mahdollisimman vähän.

Yhteistyö vaikuttaa hautaustoimistojen palveluun myös siten, että arkkuvarasto on keskitetty Soiniin ja siellä onkin kaikkien kolmen toimiston käytössä aina yli kymmenen arkkua. Näin ollen viikonloppu tai juhlapyhät eivät tuota hankaluuksia arkun saantiin.

Kun läheinen kuolee, omaisen tarvitsee vain ottaa yhteyttä valitsemaansa hautaustoimistoon. Hautaukseen liittyvistä asioista voidaan sopia joko niin, että niistä keskustellaan hautaustoimistossa, tai jos sinne pääseminen on hankalaa tai liian raskasta, keskustelut voidaan käydä myös omaisten kotona.

Sari Lepistö kertoo, että hän käy hyvin usein keskustelemassa järjestelyistä omaisten luona, koska hänen hautaustoimistonsa ei sijaitse aivan Alajärven keskustassa. Moni kokee myös muuten oman kodin helpommaksi paikaksi käsitellä vaikeita asioita.

Kaikki kolme hautaustoimistoa tarjoavat siis edelleenkin täyden palvelun, mutta yhteistyö on kannattavaa kaikille osapuolille ja se säästää myös asiakkaiden kustannuksia, kun kolmen sijasta ylläpidettävänä on vain yksi auto. Kun kuljetuksista ja arkutuksista huolehtii luotettava ja ammattitaitoinen yhteistyökumppani, asiat sujuvat ongelmitta.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Priimatassi alusasujen pop-up-myynti Kyyjärven Paletissa