Työttömien työnhakijoiden määrä laski maakunnan seutukunnista eniten Järviseudulla

944
Maakunnan alhaisimmat työttömien työnhakijoiden osuudet olivat Isojoella (4,6 %), Kuortaneella (5,2 %) ja Ilmajoella (5,5 %).
Mainos[adrotate banner="3"]

Työttömien työnhakijoiden määrä laski Etelä-Pohjanmaalla vuoden takaisesta vertailuajankohdasta sadalla henkilöllä eli 1,6 prosentilla.

Koko maassa työttömien työnhakijoiden määrä laski vuoden takaisesta 5,7 prosentilla. Edellisestä kuukaudesta työttömien työnhakijoiden määrä laski 362 henkilöllä.

MAINOS

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Etelä-Pohjanmaan alueella 7,1 prosenttia, joka oli Manner-Suomen toiseksi alhaisin Pohjanmaan ELY-keskusalueen (6,4 %) jälkeen. Koko maassa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 9,8 prosenttia.

Lomautettujen lukumäärä tammikuun lopussa oli 966, jossa nousua viime vuoden vertailuajankohtaan oli 119 henkilöä eli 14 prosenttia. Viime kuukaudesta lomautettujen lukumäärä laski 107 henkilöllä.

Työttömistä työnhakijoista ulkomaiden kansalaisia oli 425, mikä oli 174 henkilöä (69,3 %) enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Työttömistä ulkomaiden kansalaisista ukrainalaisia oli 135 henkilöä.

Uusia avoimia työpaikkoja Etelä-Pohjanmaalla oli kuukauden aikana 3164 kappaletta, joka oli 392 kappaletta (-11 %) vähemmän kuin vuosi sitten. Kuukauden aikana avoimena oli kaikkiaan 6210 työpaikkaa.

Seutukunnista Etelä-Pohjanmaalla laskua oli Järviseudun (-4 %), Suupohjan (-3 %) ja Seinäjoen (-1 %) alueilla. Työttömyys oli nousussa Kuusiokuntien (5 %) alueella.

MAINOS
Priimatassi alusasujen pop-up-myynti Kyyjärven Paletissa