Lehtimäen toimintakeskus avaa oviaan kyläläisille – avoimien ovien päivässä myymälän hyllyt tyhjenivät!

Lehtimäen Toimintakeskuksen oma bändi Rohkiat on toiminut jo ainakin 15 vuotta! Bändi harjoittelee edelleen viikoittain ja pieniä keikkojakin on aina silloin tällöin! Oikealla toimintakeskuksen vastaava ohjaaja Tarja Elgland.
Mainos[adrotate banner="3"]

Lehtimäen toimintakeskuksessa on tällä hetkellä kirjoilla seitsemän asiakasta, joista kuusi on päivittäin paikalla työn ja vapaa-ajantoimintojen parissa. Kaikki toimintakeskuksen asiakkaat ovat jo keski-ikään yltäneitä miehiä, jotka ovat käyneet tutussa toimintakeskuksessa vuosia, ellei jopa vuosikymmeniä.

Toimintakeskuksen vastaava ohjaaja Tarja Elgland kertoo, että päivät tokessa täyttyvät yhtä lailla työstä kuin virkistyksestäkin. Yhdessä askarrellaan myymälään monenlaisia tuotteita ja uutena toimintana on alettu pitää kahvilaa muutaman kerran vuodessa.

MAINOS

Myymälään valmistettavat tuotteet tehdään lähes yksinomaan kierrätysmateriaaleista. Niistä syntyy niin katuharjoja, linnunpönttöjä, silkki- ja paperikukkia, saippuaa kuin kynttilöitäkin aina sesongin mukaan.

Erityistä huomiota kiinnitetään kongitiivisiin asioihin sekä liikuntaan, mikä on tärkeää etenkin nyt miesten ikääntyessä. Alakerran kuntosalilla käydään joka viikko ja päivittäin on joko tavallista tai tuolijumppaa ja myös ulkona reippailu kuuluu jokapäiväiseen ohjelmaan.

Lisäksi Lehtimäen tokella muistetaan tehdä myös rentoutumisharjoituksia ja puutöille sekä maalauksellekin on omat tilansa. Tokin perinteikäs ja pidetty Rohkiat -bändi harjoittelee edelleen joka viikko, nyt token toisen ohjaajan Terhi Koivuniemen ohjauksessa. Viimeisin keikka bändillä oli joulun alla seurakuntatalolla.

– Meillä on täällä vanhalla kunnantalolla käytössämme niin paljon huoneita, että kaikille toiminnoille on oma huoneensa, Tarja kiittää.

Kaikki ei kuitenkaan tapahdu vain omissa tiloissa, vaan välillä lähdetään myös reissuun, yhdessä konsertteihin tai vaikkapa kuten viimeksi, Seinäjoelle! Kun miehiltä kysyttiin missä he Seinäjoella haluaisivat käydä, niin ykköskohteeksi löytyivät autokaupat ja niinpä päivän aikana sitten kierreltiinkin katselemassa hienoja menopelejä!

Samalla reissulla tehtiin toki myös kirpparikierros!

Seuraavana retkenä on tulossa reissu rompe- ja antiikkiliikkeeseen!

Toimintakeskuksen avoimia ovia vietettiin Ystävänpäivänä ja päivää mainostettiinkin nyt vähän enemmän kuin yleensä sillä seurauksella, että myymälästä myytiin varastot loppuun ja moni sellainenkin, joka ei ollut aikaisemmin toimintakeskuksella käynyt, innostui nyt lähtemään paikalle tutustumaan paikan toimintaan ja tiloihin!

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliVimpeliläiselle Triforma Oy:lle merkittävä sopimus Albaniaan
Seuraava artikkeliMikko Kesäniemi tuo lisää järviseutulaista väriä Voice of Finlandiin!