2.3 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Ville Hautamäki–Toni Raiski vauhdissa SM Jyväskylän Talvirallissa

Legendaariset, Suomen MM-ralleista tutut lumen verhoamat Jyväskylän seudun tiet vastaanottivat rallikaravaanin maaliskuun alkajaisiksi. Rallin suomenmestaruussarjan kolmas osakilpailu tarjosi runsain mitoin haasteita mitaleita janoaville autokunnille.

Ville Hautamäki ja Toni Raiski olivat läpi kilpailun SM5-luokan toiseksi nopein autokunta. Takavuosina puoliammattilaisena MM-rallejakin ajanut Jarkko Nikara todisti yhdessä veljensä Petrin kanssa sen, ettei aikanaan hankittu rutiini ole kadonnut mihinkään. Veljespari otti lauantaina kotiseudullaan hyvän etumatkan ja jatkoi samaan tahtiin rallin loppuun saakka.

MAINOS

– Kyllä se oli heti lauantain ensimmäisellä lenkillä nähty, että vauhti ei Nikaran veljesten kyytiin riittänyt. Eikä ollut sarjapisteiden kannalta mitään järkeä lähteä ottamaan isoja riskejä, Hautamäki pohti tuoreeltaan kisan tauottua.

– Toki lähden aina ajamaan voitosta, mutta kokonaisuuttakin pitää ajatella, hän jatkoi.

Jälkikatsastuksessa Nikaran autosta havaittiin seikkoja, jotka eivät täyttäneet sääntöjä. Näin Hautamäki ja Raiski saivat myöhemmin kuulla kakkossijan kirkastuneet voitoksi.

Hautamäen ja Raiskin sarjajohto kasvoi entisestään. Pekka Keski-Korsu kartanlukijanaan Markus Silfvast puristi sekä Konsta Saarisen että Arttu Lähdeniemen autokuntien edelle. Se nosti Keski-Korsun pisteissä kolmanneksi, ja kasvatti samalla Hautamäen etumatkaa sarjakakkosena vaikuttavaan Saariseen.

– Pekka sekoitti mukavasti tilannetta, tosin tiimipisteiden kannalta oli tietysti huono juttu, että Konsta jäi nyt kolmanneksi, Hautamäki laski.

Toisaalta muidenkaan tiimien suomenmestaruudesta ajavien joukkueiden kisa ei sujunut erityisen voittoisasti, joten tosiasiassa Hautamäen ja Saarisen Co-Motorsport siirtyi jo mukavan tuntuiseen sarjajohtoon.

Kilpailullisesti Hautamäki oli viikonloppuun tyytyväinen ja Jyvässeudun tiestöstä innoissaan.

– Tiet olivat minulle täysin vieraita. En ole koskaan ajanut näillä seuduilla. Mutta olipa hieno reitti, Hautamäki kiitteli.

– Auto toimi taas hyvin ja renkaat toimivat myös erinomaisesti. Ilmeisesti miehistökin teki jotain oikein, Hautamäki naurahti.

SM-sarja jää nyt kevättauolle. Seuraava osakilpailu ajetaan 19.–20.5. Seinäjoella.

– Se on varsinkin Tonille kotikilpailu ja on siellä minullekin tutumpia teitä. Kuinka tuttuja, riippuu tietysti siitä, mihin suuntaan reitti menee, Hautamäki pohti.

Tuloksia

1. Ville Hautamäki-Toni Raiski               Mitsubishi Lancer Evolution IX               49.22,5         

2. Pekka Keski-Korsu-Markus Silfvast      Ford Fiesta S2000                                     50.31,6          +1.09,1

3. Konsta Saarinen-Joni Mäkelä              Mitsubishi Lancer Evolution IX                 50.32,8          +1.10,3

4. Miikka Vuokila-Juho-Ville Koskela       Mitsubishi Lancer Evolution IX                 52.18,7          +1.54,3

5. Arttu Lähdeniemi-Jukka Toivonen       Mitsubishi Lancer Evolution IX                 55.11,2          +2.03,3

SM-pistetilanne 3/7:

1. Ville Hautamäki             84

2. Konsta Saarinen             58

3. Pekka Keski-Korsu           31

4. Arttu Lähdeniemi           30

5. Miikka Vuokila                28

Tiimit:

1. Co-Motorsport                                    142

2. Rautio Motorsport 2                            132

3. TGS Skoda Motorsport Suomi              114

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät