25.6 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Soinissa Luonto- ja erämessut heti kesälomakauden alkuun!

Soinissa järjestetään jälleen Luonto- ja erämessut, tällä kertaa ihan kesälomakauden alussa 10. kesäkuuta.

Messut ovat kolmannet luonto- ja eräteemaiset messut Soinissa ja tulevilla messuilla on esillä erityisesti luonto- ja metsästysmatkailu. Tavoitteena on saada näkyville laajasti myös mm. kalastus ja Etelä-Pohjanmaan retkeily- ja pyöräilyreitit.

MAINOS

Messualue on tutusti Soinin yhtenäiskoulun alue sekä sisällä että ulkona. Näytteilleasettajiksi on jo ilmoittautunut monipuolinen joukko toimijoita. Yhtenä messujen pääyhteistyökumppanina on soinilainen Ahti Huvila Oy, jonka kautta messuille saapuu lukuisia tunnettuja metsästykseen ja asealaan liittyviä yrityksiä.

Messuilla toimintaansa esittelevät monet paikalliset metsästykseen, luontoon ja retkeilyyn liittyvät yhdistykset, lähialueiden yritykset sekä metsästykseen liittyvät valtakunnalliset järjestöt. Harvaan asuttujen alueiden metsästysmatkailun kehittämishankkeita nähdään messuilla näillä näkymin useampia.

Soinin ja lähialueen oma Eränkäynnistä lumovoimaa -hanke esittelee messuilla Soinin ja lähialueen uusia luonto- ja metsästysmatkailutuotteita.

Messuohjelma on rakenteilla. Ohjelmassa tulee olemaan kiinnostavaa sisältöä kaikenikäisille luonnossa liikkujille, metsästäjille ja kalastajille. Messukävijöitä viihdyttämään saapuu vauhdikas näyttelijä- ja kalastajaparivaljakko Tommi Korpela ja Kari Hietalahti.

Kaverukset ovat reissanneet viime vuosina kalastuksen merkeissä ympäri maailmaa ja kirjoittaneet perhokalastuksesta jopa kirjan. Tämä kaksikko tulee messuille vakuuttamaan yleisölle, ettei perhokalastus ole vaikeaa ja vastailee messuvieraiden kysymyksiin kalastuksesta, tai miksei vaikka näyttelemisestäkin.

Näytteilleasettajia mahtuu messuille vielä ja nyt onkin hyvä aika ilmoittautua ja varata omalle yritykselle tai yhdistykselle messuosasto. Eränkäynnistä lumovoimaa -hankkeen hanketyöntekijä Jaana Pöllänen on aloittanut hankkeen ja messujärjestelyjen parissa helmikuun alussa.

Kouvolasta Soiniin muuttanut Jaana viihtyy Soinin retkeilyreiteillä hyvin ja kertoo messujärjestelyjen olevan hyvässä vauhdissa. Jaana kannustaa ottamaan rohkeasti yhteyttä, jos messuosaston varaamisesta herää kysymyksiä.

Soinin luonto- ja erämessut löytää niin Facebookista kuin Instagramistakin sekä internetistä osoitteesta www.soinintapahtumat.fi/eramessut.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät