25.6 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Kyläiltamat viidellä kylällä samaan aikaan

Tänään keskiviikkona 22.maaliskuuta kokoonnutaan viidellä kylällä yhteen iltamien merkeissä. Kylien tuottamista ohjelmista nautitaan kylätaloilla eri puolilla Etelä-Pohjanmaata paikan päällä ja jokaisen kylän ohjelma välitetään lisäksi verkon kautta kumppanikylille. Kyläiltamat alkavat iltakuudelta kahvituksella.

Iltamien järjestelyistä vastaavat Landemia- ja Kylille-hankkeet. Kyliä on mukana jokaisen eteläpohjalaisen Leader-ryhmän alueelta: Aisapari, Liiveri, Kuudestaan ja Leader Suupohja.

MAINOS

– Korona-aika aiheutti digiloikan myös kylien elämässä. Kylät ovat hankkineet välineistöä joko omina hankkeinaan tai Kulttuurihyvinvointia etänä -hankkeen kautta, hankevetäjät kertovat.

Kylätaloilla on nykyään toimivat verkot ja laitteistoja, jotka mahdollistavat etäkokoustamisen ja etätyöskentelyn. Nyt kokeillaan ensimmäistä kertaa yhteydenpitoa kylien välillä iltamien merkeissä.

– Kaikki ei ehkä mene ihan putkeen ensimmäisellä kerralla, mutta toivon mukaan tästä syntyy uusia ideoita kylien yhteistyöhön ja matalan kynnyksen yhteydenpitoon. Pääasia, että yleisö viihtyy ja opimme tuntemaan kyliä ympäri maakunnan.

Kyläesittelyjen lisäksi ohjelmassa on luvassa muun muassa sketsejä, lusikkajuhlia, muisteluksia ja musiikkia. Lisäksi saadaan maistiaisia Vanhanpojan lottovoitosta! Tapahtuma on ensimmäinen laatuaan, joten tule lähimmälle kylälle katsomaan mistä on kysymys.

Kyläiltamissa ovat mukana Ylistaron Alapää, Soinin Hautakylä, Alajärven Luoma-aho, Kurikan Luopa ja Kauhavan Mäenpää. Näiden kylien kylätaloille toivotaan yleisöä paikan päälle katsomaan oman kylän ohjelmaa livenä ja lisäksi neljän muun kylän ohjelmanumeroita verkon välityksellä valkokankaalta.

Tilaisuuksiin on vapaa pääsy. Lisäksi on tarjoilua ja illan päätteeksi arvontaa osallistujien kesken.

Kylätalojen osoitteet: Alapää: Alapääntie 327, Isorehto, Ylistaro, Hautakylä: Kylätie 127, Soini, Luoma-aho: Luomantie 100, Alajärvi, Luopa: Seuratie 3, Luopa, Kurikka ja Mäenpää: Mäenpääntie 433, Kauhava.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät