Karoliina liikuttaa Vimpelissä

Karoliina Joohs pitää eri-ikäisiä vimpeliläisiä liikkeessä ohjaamalla esimerkiksi jumppia ja kuntosalitreenejä.
Mainos[adrotate banner="3"]

Vimpelin vapaa-aikatoimessa puhaltavat uudenlaiset tuulet, vapaa-aikasihteeri Ari Takala saatua työparikseen Karoliina Joohsin.

Joohs aloitti nuoriso-ohjaajana vuodenvaihteessa ja vastaa liikunta- ja nuorisopalveluiden toiminnan suunnittelusta ja ohjauksesta, Takalan keskittyessä hallinnollisiin tehtäviin. Eri-ikäisiä kuntalaisia toimimaan ja liikkumaan kannustava Joohs lupaa, että ohjattua toimintaa on luvassa tuttuun tapaan myös kesällä.

MAINOS

Karoliina Joohs kouluttautui liikunnanohjaajaksi oppisopimuskoulutuksella Vimpelin kunnassa. Valmistumisensa jälkeen hän on toiminut liikunnanohjaajana Kivitipussa ja toiminut ennen kunnan palvelukseen siirtymistään päätoimisena liikunta-alan yrittäjänä. Urheiluhierojaksi hän valmistui vuonna 2017.

– Nykyisin teen yrittäjänä satunnaisesti hierontatöitä.

Toimintaa kaikenikäisille

Karoliina Joohs tekee paljon kenttätyötä eli esimerkiksi ohjaa erilaisia liikuntaryhmiä. Vimpelissä kuntoiluharrastus on ollut aina suosittua ja myötätuuli puhaltaa erilaisten jumppien osallistujamäärissä.

Esimerkiksi eläkeläisten tuolijumpassa on ollut jopa 40 osallistujaa kerrallaan. Torstai-iltojen jumppa on saanut etenkin työikäiset liikkeelle. Torstaisin Joohs vetää ensin lihaskuntojumpan ja sen jälkeen liikkuvuutta lisäävän jumpan.

– Ensimmäisellä kerralla oli 30 osallistujaa molemmissa jumpissa. Selkeästi on ollut toivetta siitä, että jumppa jatkuisi myös ensi syksynä.

Vimpelissä toimii juhannukseen saakka kerran viikossa kokoontuva hyvinvointiryhmä, jossa on lähdetty hakemaan ryhmäläisille sopivaa liikuntarytmiä. Samalla kerrataan myös ravitsemusasioita. Karoliina Joohs kuvailee ryhmää pieneksi personal trainer -ryhmäksi.

– Juoksukoulu aloittaa toukokuun alussa. Ajatus on, että halutessaan ryhmäläiset voivat osallistua syyskuussa järjestettävään Windal-puolimaratoniin. Ryhmän kanssa tehdään yhteistreenejä noin kahden viikon välein.

Panostusta nuoriin

Talven aikana nuorille on järjestetty oma vuoro kuntosalitreeniä varten. Omaa treeniä on saanut tehdä tai kysyä Karoliinalta vinkkejä.

– Nuoria pitäisi saada aktivoitua ja kysyttyä, että mikä heitä kiinnostaa. Lapsille olen vetänyt liikuntaryhmää, jossa pääsee tutustumaan eri lajeihin. Myös koululla olen käynyt kerran viikossa pitämässä pienelle ryhmälle liikuntaryhmää.

Karoliina Joohs sanoo, että kuntosalitoiminnan ja nuorisotila Montun osalta nuorisoon kohdistuva vapaa-aikapuolen toiminta on suunnitteluasteella. Nuorisovaltuusto toteuttaa nuorille lähiaikoina vapaa-ajanviettoon liittyvän kyselyn, jolla kartoitetaan nuorten toiveita siitä, millaista toimintaa haluttaisiin.

– Kyselyn pohjalta on helppo lähteä suunnittelemaan tulevaa.

Joohs on mukana yläkoululaisille ja lukiolaisille tarkoitetussa välkkäritoiminnassa yhdessä Etsivän nuorisotyön, Alajärvi-Vimpeli Ohjaamon ja Vimpelissä pitkään seurakunnan nuorisotyönohjaajana työskennelleen Timo Turpelan kanssa.

Kesäloman alkaessa lapsille järjestetään perinteiseen tapaan yleisurheilu-, pesis- ja jalkapallokerhoja. Suunnitelmiin kuuluu myös vimpeliläisen kestosuosikin eli rantauimakoulun järjestäminen Sahin uimarannalla.

Virpi Poikelin

MAINOS
Edellinen artikkeliVirolaiset lapset pääsevät pian oppimaan leikkien ja liikkuen alajärveläisen Sari Salon vinkein!
Seuraava artikkeliVeto jatkaa välierissä