13.8 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Veto jatkaa välierissä

Yhdeksättä kauttaan naisten Korisliigassa pelaava Vimpelin Veto teki seura- ja korishistoriaa voittamalla Espoo Basket Teamia vastaan pelaamansa puolivälieräsarjan ja etenemällä neljän parhaan joukkoon.

Veto hyökkää Torpan Poikien kimppuun viikonvaihteessa alkavassa välieräsarjassa. Välierien otteluohjelma vahvistetaan torstaina aamupäivällä.

MAINOS

Alemman loppusarjan kautta puolivälieräpaikkansa lunastanut Veto lähetti Espoo Basket Teamin kesälomille otteluvoitoin 2–1. Varsinkin ottelusarjan kaksi viimeistä peliä olivat pienten marginaalien kohtaamisia.

Veto johti keskiviikon ratkaisuottelua parhaimmillaan 16 pisteellä, mistä kotijoukkue ei hätkähtänyt vaan lisäsi kaasua. Toisella puoliajalla pisteitä tehtiin lähes vuorovedolla ja jokaisesta pallosta taisteltiin loppuun saakka.

Ottelu oli tasalukemissa reilut kaksi minuuttia ennen päätössummeria. Vetolaisten sankarittareksi nousi Anni Kujala, jonka kolmen pisteen onnistuminen muutti tilanteen 74–76:een. Kun ottelua oli pelaamatta vain sekunti, yritti EBT:n kovakätinen Carmen Tyson-Thomas vielä kaukoheittoa, joka ei vetolaisten onneksi uponnut. Ottelun päätösnumeroiksi kirjattiin 76–79 (16–22, 17–22, 24–12, 19–23).

Kemiat kohdillaan

Vedon kokoonpano on muuttunut jonkin verran kauden aikana. Laitahyökkääjä Shayla Cooper jätti joukkueen marraskuun puolivälissä ja Ninni Salmi suuntasi ulkomaille tammikuun alussa.

Nykymuotonsa Veto sai tammikuussa 187-senttisen sentteri Alexandra Wittingerin liityttyä joukkueeseen. Wittinger, laitahyökkääjä Tynice Martin ja sentteri Kristina King ovat hyviä joukkuepelaajia.

Kokeneet Tuulia Anttonen, Anni Kujala, Riikka Kujala ja Anni Kujala sekä Minttu Isoranta ovat myös pelanneet mallikkaasti.

– Joukkueessa on hyvä henki ja kemiat kohdillaan. Varsinkin loppukausi on ollut meille hyvä, miettii päävalmentaja Jukka-Pekka Kujala.

Välieräpaikka antaa Vedolle uskoa siihen, että töitä on tehty sitkeästi.

Välierien toisessa otteluparissa kohtaavat sarjan ennakkosuosikki Kotkan Peli-Karhut ja Forssan Alku. Veto on kohdannut Torpan tällä kaudella kolme kertaa, joista saaliina yksi voitto ja kaksi tappiota. Finaalipaikka irtoaa kolmella voitolla.

Vedon ottelut välierissä:

su 2.4. klo 17 ToPo–Veto

ke 5.4. klo 18.30 Veto–ToPo

pe 7.4. klo 17 ToPo Veto

ma 10.4. klo 17 Veto–ToPo (tarvittaessa)

ke 12.4. klo 18.30 ToPo–Veto (tarvittaessa)

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät