8 C
Alajärvi
keskiviikko 29.5.2024
MAINOS
MAINOS

Veto taistelee pronssimitaleista

Vimpelin Vedon Korisliiga-naisten kausi jatkuu pronssiottelussa. Vedon vieraana maanantaina ollut Torpan Pojat vei tiukan välierätaiston nimiinsä koriluvuin 77–84 (20–20, 15–21, 20–24, 22–19) ja pelaa finaaleissa Kotkan Peli-Karhuja vastaan.

Forssan Alku ja Veto pelaavat pronssimitalit ratkaisevan ottelun ensi sunnuntaina Forssassa.

MAINOS

Vedon ja ToPo:n neljäs välieräkohtaaminen oli tilastojen valossa tasainen, vieraiden ollessa hitusen niskan päällä. Vetoa rasitti 19 pallonmenetystä, joista vastustaja rokotti 23 pisteellä.

Liikuntahallin ennätysyleisö, 489 katsojaa, siivitti Vedottaret viimeisellä neljänneksellä tiivistämään puolustustaan ja laittamaan vielä yhden vaihteen lisää peliin. ToPo onnistui kuitenkin kampeamaan itsensä vielä kertaalleen niskan päälle ja ottelun voittoon. Välieräsarjassa Torppa oli vahvempi otteluvoitoin 1–3.

Vedon päävalmentaja Jukka-Pekka Kujala nosti kotijoukkueen pallonmenetykset ottelun kulun helsinkiläisille kääntäneeksi tekijäksi. Marginaalit olivat kuitenkin suhteellisen pienet. Torppa riisti ahnaasti, mutta levypallot vei kotijoukkue.

– Hyvä kamppailu. On hienoa pelata play off -otteluita. EBT-sarja oli kova ja Veto pelasi neljä ottelua erittäin kovaa joukkuetta vastaan. Tavoite on nyt ladata akkuja ja saada lataus kauden viimeiseen otteluun. Forssalla ei ole yhtä vahvaa sisäpeliä kuin Torpalla. Forssalla on ehkä heittovoimaa haluavat ja haluavat pitää tempoa ottelussa.

Vedon pistekuningatar oli vahvaa kautta pelaava Kristina King 19 pisteellä. Hänen lisäkseen myös Tynice Martin, Tuulia Anttonen, Riikka Kujala ja Alexandra Wittinger heittivät kaksinumeroisen koriluvun.

Veto ja Forssan Alku kohtasivat runkosarjassa kaksi kertaa. Molemmilla kerroilla ottelun voiton vei vierasjoukkue. Veto jahtaa seurahistoriansa ensimmäistä mitalia. FoA on juhlinut pronssimitalia viimeksi keväällä 2021. Finaaliparissa PeKa puolustaa neljän mestaruuden putkea. ToPo:lla on edessään seurahistoriansa ensimmäinen finaalikevät naisten Korisliigassa.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät