Huomio käsisammuttimiin – Ylittyykö 10000 tarkastetun käsisammuttimen raja tänä keväänä?

423
Viime vuonna käsisammuttimia tarkastettiin reilu 6600 kappaletta ja haemme nyt määrään reipasta kasvua, kertoo LähiTapiola Etelä-Pohjanmaan korvauspäällikkö Arto Laine.
Mainos[adrotate banner="3"]

Kevään merkkejä on jo ilmassa. Yksi sellainen on LähiTapiola Etelä-Pohjanmaan perinteiset sammutintarkastuspäivät.

Sammutintarkastuspäivät ovat yksi LähiTapiola Etelä-Pohjanmaan paikallisista omistaja-asiakaseduista ja vastuullisuusteoista, joiden tavoitteena on paloturvallisuuden edistäminen ja vahinkojen ennaltaehkäiseminen.

MAINOS

Tänä keväänä sammutintarkastuksia järjestetään 25 paikassa Etelä-Pohjanmaalla ja tavoitteena on 10000 tarkastettua käsisammutinta.

– Viime vuonna käsisammuttimia tarkastettiin reilu 6600 kappaletta ja haemme nyt määrään reipasta kasvua, sillä vain toimiva käsisammutin mahdollistaa onnistuneen alkusammutuksen, kertoo LähiTapiola Etelä-Pohjanmaan korvauspäällikkö Arto Laine. LähiTapiolan asiakkaille käsisammuttimen tarkastus on maksuton.

Järviseudun alueen sammutintarkastuspäivien ajat ja paikat: 17.4. klo 10-16 Lappajärvi, LähiTapiolan toimisto, Nissintie 33, 19.4. klo 10-16 Evijärvi, LähiTapiolan toimisto, Kauppatie 4, 20.4. klo 10-16 Alajärvi, LähiTapiolan toimisto, Kauppakatu 3, 20.4. klo 10-16 Soini, S-Market, Multiantie 15, 21.4. klo 10-16 Vimpeli, S-Market, Pöntisentie 4, 27.4. klo 10-16 Lehtimäki, S-Market, Keskustie 1 ja 6.5. klo 10-15 Kortesjärvi, SEO, Ollinkankaantie 112.

– Käsisammuttimien säännöllisten tarkastusten tehtävä on varmistaa, että hätätilanteessa sammutin toimii. Lämpötilan vaihtelun vuoksi sammutin on saattanut menettää painetta, tai sammutejauhe on saattanut paakkuuntua, mikä vaikuttaa ratkaisevasti sen toimintakykyyn. Käsisammutin on tarkastettava vähintään vuoden väliajoin, jos sammutinta säilytetään alttiina kosteudelle, tärinälle, lämpötilojen vaihtelulle tai pakkaselle.

– Muissa tapauksissa riittää, että käsisammutin tarkastetaan vähintään kahden vuoden väliajoin. Tarkastuksessa sammutinliike katsoo sammuttimen toimintakunnon, ja tarvittaessa se eri maksua vastaan huolletaan tai vaihdetaan uuteen. Oman sammuttimen seuraavan tarkastusajan näkee sen kylkeen liimatusta tarrasta, neuvoo Laine. Huoltoa ja tarkastusta saa suorittaa vain Turvatekniikan keskuksen hyväksymä käsisammuttimien huoltoliike.

MAINOS
Priimatassi alusasujen pop-up-myynti Kyyjärven Paletissa